Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jeśli jesteś w Bergen, może pomożesz - Norwegia

Czytali temat:
piotr laszczyk Colo Bro (596 niezalogowanych)
7 Postów
... ...
(alaa)
Wiking
Mam zapytanie do osób mieszkających w Bergen,
czy mógłby ktoś w dniu 8 sierpnia rano,ok. 9, pomóc przedostać się z lotniska na dworzec autobusowy, w celu kontynuacji podróży, osobą, które nie znają norweskiego, a tym bardziej miasta. Oczywiście koszty pokryję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Gobra)
Wiking
Hej
Nie mam auta, wiec nie moge pomoc, ale jak nie znajdziecie chetnego z autkiem to mozna sobie poradzic, bowiem sa autobuszy
Z lotniska do centrum Bergen można się dostać autobusami lotniskowymi Flybussen. Od poniedziałku do piątku, w godzinach 8.00-20.30 kursują one co 15 min, w weekendy rzadziej. Informacji na temat rozkładu jazdy udziela punkt obsługi turystycznej na lotnisku.

Podróż z centrum miasta do Bergen Flesland w godzinach szczytu zajmuje około 45 minut, poza szczytem podróż trwa około 25 minut. Bilet autobusowy z portu do centrum miasta dla osoby dorosłej kosztuje 72 koron norweskich, dla dziecka 36 koron.
Wedlug: www.mojeprzeloty.pl/przeloty.php?od=wars...okecie&do=bergen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
... ...
(alaa)
Wiking
Gobra napisał:
Hej
Nie mam auta, wiec nie moge pomoc, ale jak nie znajdziecie chetnego z autkiem to mozna sobie poradzic, bowiem sa autobuszy
Z lotniska do centrum Bergen można się dostać autobusami lotniskowymi Flybussen. Od poniedziałku do piątku, w godzinach 8.00-20.30 kursują one co 15 min, w weekendy rzadziej. Informacji na temat rozkładu jazdy udziela punkt obsługi turystycznej na lotnisku.

Podróż z centrum miasta do Bergen Flesland w godzinach szczytu zajmuje około 45 minut, poza szczytem podróż trwa około 25 minut. Bilet autobusowy z portu do centrum miasta dla osoby dorosłej kosztuje 72 koron norweskich, dla dziecka 36 koron.
Wedlug: www.mojeprzeloty.pl/przeloty.php?od=wars...okecie&do=bergen

przykro mi, ale nie zrozumiałaś postu, to że autobusy jeżdżą to jest oczywista oczywistość, znany jest mi także rozkład jazdy i cennik, i nie o to chodziło w tym poście, nie chodzi także o to aby ktoś wygodnie przewoził kogoś autkiem.Chodzi tylko o odrobinę dobrej woli, aby ktoś pomógł ,,właśnie tym nieszczęsnym autobusem,, przedostac się z lotniska do miejsca w Bergen z którego odjeżdżają autobusy w inne miejsca Norwegii.Nie znając miasta i języka będzie to trudne, szczególnie w podróży z małymi dziećmi.
No ale cóż...pewnie pomoc na jaką tutaj można liczyć to tylko przekopiowanie tekstów, do ktorych każdy ma dostęp i to wszystko.
No ale mimo wszystko dzięki za zainteresowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-14  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Beata Robacka
(brobacka)
Wiking
Hej,mam samochód i to żaden problem dla mnie.Ile to będzie osób i bagaży?Jeśli jeszcze nic nie masz to skontaktuj się ze mną 46361477,pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
... ...
(alaa)
Wiking
Dzięki serdeczne, cieszę się, że będziesz mogła mi pomóc,będzie jedna osoba dorosła i dziecko,zadzwonię do Ciebie, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok