Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dardzo proszę o informacje ! ! ! - Norwegia

1 Post

(Leon36)
Wiking
Witam.

Tak jak w temacie, chciałbym prosić informacje dotyczące cen prac remontowych. Od 3 miesięcy jestem w Norge i do tej pory zajmowałem się malowaniem domów. Teraz trafił mi się remont generalny domu, ale jeszcze nie bardzo orientuję się jakie są stawki. Będą tam robione następujące rzeczy:

- układanie glazury i terakoty
- malowanie
- tapetowanie
- układanie paneli
- wymiana drzwi i okien
- ogrzewanie podłogowe
- biały montaż
- zabudowy z płyt gipsowych
- podwieszanie sufitów

Jeżeli byłby ktoś w stanie udzielić mi informacji ile poszczególne prace kosztują będę wdzięczny.
Z góry serdecznie dziękuję za jakiekolwiek info w tej sprawie.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Powiedz pincet i bedzie okej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to robota na parę lat . dobrze że chociaż fundamenty zostawisz stare
zacznij od miliona .....potem możesz trochę opuścić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Leon zadzwon do konkurencji i moze podpytaj.Tutaj pojawia sie pewnie tak zroznicowane stawki ze i tak nie bedziesz wiedzial ktore sa reralne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Leon36)
Wiking
krolestwo za konia napisał:
Leon zadzwon do konkurencji i moze podpytaj.Tutaj pojawia sie pewnie tak zroznicowane stawki ze i tak nie bedziesz wiedzial ktore sa reralne.
Probowalem pare razy, ale chyba wyczuli konkurencje, bo nie chetnie udzielali informacji. Bede jeszcze probowal.
Dzieki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Na takie pytanie nikt nie udzieli Ci odpowiedzi. Nie chodzi tu o zazdrość czy nawet złośliwość, po prostu nikt chyba nie jest w stanie podać konkretnej ceny.
Większa szansa jeśli wynajmiesz kogoś do wyceny roboty, zobaczy i może powie uczciwą cenę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Katarzyna Kowalczyk
(kowalczyk)
Wiking
Za kompletną łazienkę (płytki, sufit, biały montaż, podgrzewana podłoga) biorą ok. 50 - 60 tys., a reszta to nie wiem bo to zależy jaki jest metraż, ile okien, drzwi itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kowalczyk od tych 60 tys odejmij 30 tys dla elektryka I wyjdze, ze ci co robią mają tylko 30 tys.
Leon juz dostal info na priva i wszystko wie .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
kowalczyk napisał:
Za kompletną łazienkę (płytki, sufit, biały montaż, podgrzewana podłoga) biorą ok. 50 - 60 tys., a reszta to nie wiem bo to zależy jaki jest metraż, ile okien, drzwi itd.

50-60 tys? to chyba na czarno....

wszystko zalezy od wielkosci lazienek....i pracy, ktora trzeba wykonac....

np. za kafelkowanie pow 25 m2 cena za m2 to 550 kr + MVA ( kafelki 20x20 ) ( klej i fuga wliczona ) + rownanie scian, oczywiscie plus kafelki , dodatkowo za kazdy naroznik zew. doplata 250 kr+ MVA za mb , obudowa geberytu 1100 kr+ MVA, silikon 60 kr +MVA za mb

za wylewke 1250 kr + MVA / m2 do 6 cm grubosci , powyzej doplata 150 kr + MVA za kazdy cm metra kwadratowego

lazienka moze kosztowac np.. od 80 tys do 400 tys, zalezy od wielu rzeczy...

ostatnio wycenilem 2 lazienki dla jednego klienta na laczna sume 479 tys kr z hydraulikiem i elektrykiem , ale to i tak nic nie powie bo trzeba wiedziec ile jest pracy do wykonania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Leon36 napisał:
Witam.

Tak jak w temacie, chciałbym prosić informacje dotyczące cen prac remontowych. Od 3 miesięcy jestem w Norge i do tej pory zajmowałem się malowaniem domów. Teraz trafił mi się remont generalny domu, ale jeszcze nie bardzo orientuję się jakie są stawki. Będą tam robione następujące rzeczy:

- układanie glazury i terakoty
- malowanie
- tapetowanie
- układanie paneli
- wymiana drzwi i okien
- ogrzewanie podłogowe
- biały montaż
- zabudowy z płyt gipsowych
- podwieszanie sufitów

Jeżeli byłby ktoś w stanie udzielić mi informacji ile poszczególne prace kosztują będę wdzięczny.
Z góry serdecznie dziękuję za jakiekolwiek info w tej sprawie.
Pozdrawiam.

wiekszosc robi za 140 kr na godzine na czarno i placa 80 kr/h ludziom

ale jak chcesz miec profesjonalnie policzone to odezwij sie na priva ...jakos sie dogadamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok