Lærer napisał: 1. Kodow na Altin nie dostaniesz bez nr osobowego.
2. Wejdz na brreg.no www.brreg.no/blanketter/blankettoversikt.html
3. Musisz wypelnic 2 formularze:
a. • Samordnet registermelding Del 1 – Hovedblankett
b. • Anmodning om tildeling av D-nummer (podanie o przydzielenie tymczasowego nr osobowego)
4. Wysylasz oba wypelnione dokumenty poczta wraz z kopia paszportu
5. Po paru dniach otrzymujesz potwierdzenie zarejestrowania firmy oraz "firmaattest"
6. Wypelniasz elektroniczny formularz rejestracji dla obywateli UE/EOG na www.udi.no/Sentrale-tema/Arbeid-og-oppho...EU-EOS-EFTA-borgere/
7. Osobiscie stawiasz sie na policji z dokumentem tozsamosci. Otrzymujesz (dozgonne ) prawo pobytu
8. W przypadku firmy jednoosobowej NIE MA obowiazku posiadania ksiegowego/ksiegowej.
Pozdrawiam
iga33, przecież już masz tutaj odpowiedź co masz zrobić. Chyba za słabo się przykładasz do czytania.
Jeśli znasz się na Norweskiej księgowości i masz możliwość samodzielnie wystawić fakturę to nie musisz mieć księgowej. Zaniedbania w prowadzeniu dokumentacji firmy słono kosztują więc zastanów się dobrze czy opłaca Ci się zaoszczędzić kilkaset koron miesięcznie na księgowym.
Grzesiu 203....no tak masz racje jeszcze raz przeczytalam komentarze bo jestem tu przelotem Masz moze jakies namiary na ksiegowa w norge....?Jesli tak to bardzo prosze o jakis namiar......w tych sprawach jestem slabo obcykana...pozdrawiam
iga33 napisał: Grzesiu 203....no tak masz racje jeszcze raz przeczytalam komentarze bo jestem tu przelotem Masz moze jakies namiary na ksiegowa w norge....?Jesli tak to bardzo prosze o jakis namiar......w tych sprawach jestem slabo obcykana...pozdrawiam
polecam BDT Viken Regnskap. Korzystam z ich uslug juz pare lat i jestem bardzo zadowolony.
Pomoga Ci ze wszystkim. Jezeli znasz angielski/norweski to podam Ci bezposredni telefon do goscia. Jak chcesz tel. to napisz na priva.
Mozesz znalesc ich w internecie wystarczy wpisac w google nazwe napisana wyzej.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.