Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

ZASIŁEK SOCJALNY - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Wojciech Pokłos ANNA anna Maria K Cezary S sylvia nova Anna Moszczynska Jacek Nester Damian Przywara Kasia MS. agata laskowska (2707 niezalogowanych)
17 Postów
tomasz tomi
(tomotek)
Wiking
Witam wszystkich,
mam pytanie dotyczace pomocy socjalnej z NAVu.skladalem u nich podanie:"soknad om okonomisk stonad" przyznali mi pewna kwote na czynsz i na zycie. teraz bylem zlozyc ponownie to podanie i Pani w NAVie dala mi dodatkowo do wypelnienia formularz zatytulowany: soknad om statlig bostotte".moje pytanie dotyczy wlasnie tego drugie wniosku.co to jest??bo nie do konca ja rozumialem... w jakim celu mam to zlozyc??moze ktos sie spotkal z takim podaniem??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Witam tomotek

Musze na wstepie podkreslic, ze sie na tym nie znam i pisze tylko to co udalo mi sie znalezc w info. nav

wyglada na to, ze "økonomisk stønad" jest przeznaczony dla osob z przejsciowymi problemami ekonomicznymi i ma byc jak gdyby samopomoca do wyjscia na prosta - do znalezienia pracy n.p

natomiast "bostøtte" jest dla ludzi z niskimi dochodami jako pomoc w oplaceniu czynszu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
tomasz tomi
(tomotek)
Wiking
a czy mozna korzystac z obu form pomocy jednoczesnie??to nie bedzie tak ,ze np dostaje sie dwa razy doplate do czynszu?? wie ktos??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
tomotek napisał:
a czy mozna korzystac z obu form pomocy jednoczesnie??to nie bedzie tak ,ze np dostaje sie dwa razy doplate do czynszu?? wie ktos??

jak juz ci przyznaja bostotte (doplata do czynszu), to biuro socjalne doliczy to do twoich dochodow i o te sume zmniejszy sie ich pomoc. Bostotte jest przyznawane na okres 1 roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok