Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wizzair - Norwegia

Czytali temat:
xd Hs Marek Meller Daniel Z Klaudia Cichy krzysztof trygar Marek Jan Titus91 Damian ..... Robert120 Kriss39 (6724 niezalogowanych)
105 Postów
Renata R.
(Lusinda)
Początkujący
Witam Wysyłam córkę wizzarem do Oslo, wcześniej lataliśmy Norwegianem, tutaj jest nieco inaczej. Może to naiwne ale chciałam dać butelczynę polskiej okowitki dla tatuśka, i chyba nie mogę jej włożyć do bagażu rejestrowanego Czy oprócz bagażu podręcznego można wnieść na pokład alkohol zakupiony na bezcłowym? Proszę nie naigrawać się z biednej bezbronnej kobitki tylko dać rzeczową odpowiedż... za którą bardzo słodko z góry dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Lusindo

Do bagazu recznego nie mozesz nawet zapakowac napojow ani niczego plynnego o zawartosci wiekszej niz ( chyba) 20 ml.

Ale alkohol i napoje zakupione juz na lotnisku - w kiosku albo na strefie bezclowej to juz inna rzecz ( butelki z alkoholem kupionym na lotnisku sa w kasie pakowane w plastikowe, przezroczyste torebki i na dodatek zgrzewane - zaplabowane .

Co do bagazu wysylanego to chyba mozna zapakowac butelke alkoholu , ale tak jak oni traktuja bagaze na lotniskach to bym nie ryzykowala

Pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
kobitko smialo mozesz wlozyc butelczynke do rejestrowanego tylko dobrze ja zabezpiecz bo moga ci ja zbic,. bagaz lata po calym lotnisku. pozatym kupic mozna na bezclowce i wniesc na poklad samolotu. Smialo dwie litrowki mozna wniesc i sa bardzo tanie w Baltonie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
wystarczy włożyć w ciuchy i do dużego bagażu .....dolatuje ....sprawdzone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A moze kupic w plastikowych butelkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
105 Postów
Renata R.
(Lusinda)
Początkujący
Dzięki serdeczne za odpowiedzi Osobiście wolę latać Norwegianem, tylko ta zaraza się uparła na Wizzaira Tak apropo - poza tematem - strasznie Wam zadroszczę spotkania w Oslo. Liczę, że kiedyś i ja się z Wami spotkam... im bliżej wyjazdu, tym więcej lęków Dobrze, że jesteście, ludziska koffane
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
kafar napisał:
Smialo dwie litrowki mozna wniesc i sa bardzo tanie w Baltonie!!!

Raczej 2 półlitrówki, bo można miec ze sobą LITR WÓDKI.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Bogdan Hołownia
(bodzio1)
Nowicjusz
śmiało można wsadzic 2 litry wodki i troche fajek latam trzy lata tymi liniami i nigdy nie miałem problemu dodam ze miałem kiedys kontrol na lotnisku bagazu a w nim 2 litry i 5 sztang fajek ale luzem i celnicy mnie puscili bo powiedziałem ze to dla mnie a nie na sprzedaz pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
105 Postów
Renata R.
(Lusinda)
Początkujący
Dzięki, dzięki, dzięki Ale nie potrzebuję wiele (na razie ). Potem się okaże, jak mamuśka będzie lecieć... jestem nałogowcem fajki... masakra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
bodzio1 napisał:
śmiało można wsadzic 2 litry wodki i troche fajek latam trzy lata tymi liniami i nigdy nie miałem problemu dodam ze miałem kiedys kontrol na lotnisku bagazu a w nim 2 litry i 5 sztang fajek ale luzem i celnicy mnie puscili bo powiedziałem ze to dla mnie a nie na sprzedaz pozdrawiam

A ja bym nie doradzała nikomu by brał więcej niż wolno.
To że Tobie się udało , nie znaczy że innemu też się uda.
Jeśli ktoś się decyduje na przewiezienie większej ilości alkoholu lub papierosów, to to jest jego prywatna sprawa i jego ryzyko, jednak przepisy mówią wyraznie: można przewiezc JEDEN LITR WODKI.
Ja swego czasu też woziłam więcej papierosów i więcej wódki,ale do czasu.
Któregoś pięknego dnia miałam 2 litry wódki i 2 kartony papierosów.
Podczas kontroli zabrali mi jeden litr wódki i jeden karton fajek+ zapłaciłam 600 kr kary.

Ps. Dodam ,że papierosy też miałam luzem , dodatkowo porozrzucane po bagażu głownym, podręcznym i w torebce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok