Cześć! ️

Nazywam się Wiktoria i jestem studentką studiów magisterskich z zakresu psychologii międzykulturowej na jednym z uniwersytetów w Lizbonie.
Chciałabym zaprosić Was do udziału w badaniu, które prowadzę w ramach mojej pracy magisterskiej. Badanie dotyczy nauki języka norweskiego oraz procesu adaptacji do życia w nowej kulturze.

Poza Norwegią mieszkałam też w Hiszpanii i Portugalii, dlatego temat adaptacji do nowych środowisk oraz nauki języka obcego jest mi szczególnie bliski. Obecnie staram się łączyć moje osobiste doświadczenia międzykulturowe z wiedzą psychologiczną – stąd pomysł na badanie magisterskie dotyczące nauki języka norweskiego i adaptacji społeczno-kulturowej. ️

Badanie ma formę ankiety, której wypełnienie zajmuje około 10 minut. Jest to badanie anonimowe - nie mam wglądu do poszczególnych wyników. Zebrane dane będą wykorzystywane wyłącznie do celów statystycznych.
Udział w badaniu pozwoli zapoznać się z częścią wyników już po jego wypełnieniu.
Byłabym również bardzo wdzięczna za podzielenie się badaniem ze znajomymi/rodziną, którzy mieszkali, mieszkają, planują mieszkać w Norwegii lub po prostu uczyli/uczą się norweskiego. ️

Z góry dziękuję za zaangażowanie i czas poświęcony na udzielenie odpowiedzi. ️

Zapraszam do udziału!

Link do badania: iscteiul.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_cYjVKvIBbH9MN7g