Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Opłata za autostrady a samochód z wypożyczalni. - Norwegia

Czytali temat:
ON Tamten Riggman harryohara (2013 niezalogowanych)
1 Post
harryohara
(harryohara)
Wiking
Witam i pozdrawiam wszystkich na forum.
Mam takie pytanie, otóż byłem przez 4 dni w Norwegii u kumpla w odwiedziny, gdzie korzystałem z auta z wypożyczalni. Jechałem krótki odcinek autostradą i kilkoma tunelami, które okazały się być odcinkami płatnymi, o czym dowiedziałem się po fakcie, już po powrocie do Polski. Interesuje mnie kwestia pobrania opłaty za te odcinki. Z tego co się dowiedziałem, system poboru opłat jest automatyczny, na podstawie odczytanych tablic rejestracyjnych pojazdu przez system kamer . Czy w takim wypadku opłata zostanie pobrana automatycznie z kaucji za pojazd, czy otrzymam jakiś rachunek na adres, który podałem w Norwegii u kolegi ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Riggman
(Riggman)
Wyjadacz
a nie prosciej zapytac w wypozyczalni, maja przeciez tam jakas infolinie, maila itp. Skad ktos na forum ma wiedziec czy dostaniesz czy nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
harryohara napisał:
Witam i pozdrawiam wszystkich na forum.
Mam takie pytanie, otóż byłem przez 4 dni w Norwegii u kumpla w odwiedziny, gdzie korzystałem z auta z wypożyczalni. Jechałem krótki odcinek autostradą i kilkoma tunelami, które okazały się być odcinkami płatnymi, o czym dowiedziałem się po fakcie, już po powrocie do Polski. Interesuje mnie kwestia pobrania opłaty za te odcinki. Z tego co się dowiedziałem, system poboru opłat jest automatyczny, na podstawie odczytanych tablic rejestracyjnych pojazdu przez system kamer . Czy w takim wypadku opłata zostanie pobrana automatycznie z kaucji za pojazd, czy otrzymam jakiś rachunek na adres, który podałem w Norwegii u kolegi ?

Skontaktuj się z wypożyczalnią. Wszystko Tobie wyjaśnią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok