Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Krótkie wakacje w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(591 niezalogowanych)
3 Posty
Beata K
(blatka)
Wiking
Witam serdecznie! Planujemy w czerwcu wybrać się do Norwegii z 8 miesięcznym dzieckiem. Na wielkie zwiedzanie się nie nastawiamy ale co nieco chcielibyśmy zobaczyć. Głównie interesuje nas przyroda a nie muzea. Będzie to nasza pierwsza podróż w te strony i pierwszy raz z dzieckiem. Na razie mam taki pomysł żeby lecieć do Bergen, potem pociągiem do Oslo i z Oslo do Polski. Albo na odwrót: Najpierw do Oslo (Rygge) a potem do Bergen i stamtąd do Polski. Mamy jakieś 7- 10 dni. Jak to zorganizować, jak się dostać z lotniska i gdzie spać? Co na pewno warto zobaczyć po drodze? Może ktoś pomoże bo dopiero zaczynam szukać jakiegoś info. Angielski znamy średnio i trochę się obawiam czy damy radę, jak myślicie? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
plan bardzo dobry . najlepiej przyjechać na te 10 dni i wylądować w bergen . potem 7 do 8 dni zwiedzania okolic i pociąg do oslo ( widoki są niezłe ). lotniska do pl macie potem do wyboru 3 .
w bergen mógłbym pomóc . kolega może wynająć tanie lokum ( stancję ) chyba za 100 NOK za dzień od osoby .
w oslo szukaj . czym prędzej sie zdecydujesz na przyjazd to lepiej dla ciebie bo ta stancja może zostać kiedyś wynajęta .
chyba że masz własne lepsze rozwiązania .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Beata K
(blatka)
Wiking
Dziękuję za propozycję. Całkiem możliwe, że byłabym zainteresowana tylko napisz coś więcej. Podkreślam, że lecimy z niemowlakiem więc warunki nie mogą być spartańskie...
Cały czas myślę czy lepiej zacząć od Bergen czy od Oslo. Jeśli zdecydujemy się na Bergen to jak najlepiej tę podróż zaplanować, żeby trochę pozwiedzać? Ile dni przeznaczyć? Czy łatwo się dostać z lotniska? Proszę o wszelkie uwagi i praktyczne rady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
z lotniska autobus tzw Flybuss 80 nok
bergen i okolice to dobrze mieć koło tygodnia czasu
z kąd zaczniecie wszystko jedno , podróż pociągiem jest atrakcyjna ale po całym dniu jazdy ( ponad 8 godz ) będziecie padnięci .
stancja to ja tam byłem ale dosyć dawno . jest pokój około 20 m , mała sypialnia , łazienka , kuchnia z całym wyposażeniem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok