Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pieniadze i pracodawca - Norwegia

Czytali temat:
(619 niezalogowanych)
4 Posty
jacek f
(jacko76)
Wiking
moze ktos wie jak jest w norweskim prawie,a chodzi o to, co ile miesiecy lub lat pracy(oczywiscie legal i norweski pracodawca)pracodawca ma prawo podniesc zarobek pracownka.pracuje juz 2 lata w norweskiej firmie i dalej te same pienadze.prosze o pomoc i mysle ze nie tylko mi beda pomocne te informacje,a wielu innym polakom.jeszcze dodam,ze gdzies slyszalem,ze jest cos takiego.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Z tego co ja się orjetuje to co 6 miesiecy po 5 koron do stawki godzinowej,ale to jet również zalezne u jakiego pracodwacy pracujesz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
witam! z tego co ja wiem to raz do roku mozesz starac sie o podwyzke ale musisz zlozyc podanie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
a z tego co ja wiem to raz w roku sa rewaloryzowane place w zakladach z ukladem zbiorowym w zaleznosci od inflacji i kondycji firmy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
a z tego co ja wiem to raz w roku sa rewaloryzowane place w zakladach z ukladem zbiorowym w zaleznosci od inflacji i kondycji firmy.
Tylko i wyłącznie TO i nic więcej pracodawca nie musi.
Można w tej samej firmie pracować i "wiecznie" i nie mieć żadnej podwyżki ponad ta inflacyjną .
"jacko76"-ktoś ci w głowie mąci ,być może chce ciebie podpuścić na szefa bo mu przeszkadzasz ,takie jest moje odczucie .
To czy ktoś coś dostanie to tylko indywidualne i autonomiczne postępowanie władz firmy i nikogo więcej .

Owszem można samemu wystąpić z sugestią do szefa o podwyżkę , jak da to dobrze a jak nie to jeszcze lepiej,, bo mógł przy tej okazji zwolnić...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
norma jest raczej ze przy okazji rewaloryzacji pracodawca dorzuca korone lub dwie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok