Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wyjazd do norge - Norwegia

Czytali temat:
(1181 niezalogowanych)
1 Post

(jaga32)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jezeli sie rozwiodlas, to bez pracy w Norwegii nie masz podstaw mieszkac. Chyba ze brat zrobi z toba i twoimi dziecmi łączenie rodzin, ale musi wykazac ze stac go na utrzymanie was. W twoim przypadku (tzn. po rozwodzie) nie ma znaczenia czy juz tu byłas. Obowiązuje cie taka sama procedura jak innych: kontrakt o prace, rejestracja w UDI i to tyle, potem zapisywanie do szkoly itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jaga32)
Wiking
dzieki bardzo Hilton
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jaga32)
Wiking
...a gdybym tam pojechala i otworzyla wlasna firme i wtedy na tej podstawie ubiegala sie o pobyt i zapisanie corek do szkoly......??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
to wtedy tak, nie byłoby problemu. Mozesz byc w NO 3 miesiace jako turysta, w tym czasie zalatw formalnosci i bedzie ok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(jaga32)
Wiking
baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dzieki pocieszylas mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Magdalena Bogdańska
(ladyinblue)
Początkujący
poza tym, nie jestem w 100% pewna, ale wydaje mi się, że konieczna jest też pisemna zgoda ojca na "wywiezienie" córek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ladyinblue,wlasnie. I to musi byc okreslone na jak długo, bo ojciec moze sie zgodzic na miesiac, rok, bezterminowo, a moze sie nie zgodzic wcale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Z postu "jaga32" wynika , tak jak by , ojciec dzieci był nadal w Norge ....
mogiem siem mylować .
A to zmieniało by dużo spraw ...zwłaszcza ..."WWIEZIENIA"...córek z powrotem do Norge...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Co nie zmienia faktu, ze ojciec musi sie podpisac na wniosku o rejestracje. A jezeli nie zechce, to sie nie podpisze. Tak wiec, gdziekolwiek ojciec dzieci by nie był, to zgoda jego jest wymagana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok