Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Reklama

Rata w Norwegii ju偶 od618kr

Sprawd藕 rat臋

Us艂uga realizowana przez DigiFinans.no | Priseksempel: Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
emilia wilczewska Kasia1993 (1357 niezalogowanych)
1 Post

(cyganka)
Wiking
gabriel napisa艂:
Nigdy nie zmieniam zdania ... na temat tego Pana ,
Konfident zawsze b臋dzie konfidentem.... i NIGDY SI臉 JEGO MENTALNO艢膯 NIE ZMIENI

Chyba co do Zuzu , troszk臋 przesadzi艂e艣 Gabriel , ale to tylko takie moje skromne zdanie , z kt贸rym na pewno si臋 nie liczysz lub ma艂o....
I napisze jeszcze , 偶e zdanie warto nie raz zmieni膰 , je艣li zawarta w nim z艂o艣膰 ma si臋 przerodzi膰 w dobro
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
cyganka napisa艂:...Chyba co do Zuzu , troszk臋 przesadzi艂e艣 Gabriel , ale to tylko takie moje skromne zdanie , z kt贸rym na pewno si臋 nie liczysz lub ma艂o....
I napisze jeszcze , 偶e zdanie warto nie raz zmieni膰 , je艣li zawarta w nim z艂o艣膰 ma si臋 przerodzi膰 w dobro

CYGANKO ....
....chyba to jedynie w tym przypadku pch艂a...

Ka偶dy mo偶e mie膰 w艂asne zdanie i os膮d na dane zdarzenie , takie Nasze Prawo...

Ja z 偶ycia wiem , 偶e jak kto艣 raz skosztowa艂 z dobrodziejstwa donosu na innych a p贸藕niej satysfakcji z efekt贸w tego偶 donosu , to zawsze w nim te ci膮gotki pozostan膮 ...
Mia艂em w podstaw贸wce mi艂ego koleg臋 , kt贸ry by艂 lubiany przez Nas wszystkich.... poza samymi nauczycielami...
Oni omijali go z daleka... nie zwracali艣my jako dzieci na to uwagi... a偶 w 8 klasie wybuch艂a afera .
Nauczyciel z jakiego艣 przedmiotu powiedzia艂 w nerwach co艣 miej wi臋cej takiego."..daj mi ju偶 spok贸j ty wredny i zak艂amany donosicielu ..." ...
Ch艂opak wsta艂 i wyszed艂 a my siedzieli艣my niemi ...
P贸藕niej okaza艂o si臋 ,ze on donosi艂 na nas zawsze i wsz臋dzie gdzie z nami by艂 , jednak zawsze ...robi艂 to tak mi艂o 偶e my o tym nie wiedzieli艣my ...
Po podstaw贸wce poszed艂 dalej do szk贸艂 , jednak ju偶 wszyscy wiedzieli jakie to zi贸艂ko ...Facet wst膮pi艂 do ORMO a nast臋pnie do ZOMO... by by膰 nietykalnym ...
Takie by艂y czasy...
Dlatego kobieto nie przekonasz mnie nigdy do donosicieli...
Owszem niech sobie 偶yj膮 ...jednak jak najdalej ...ode mnie ...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
gabriel napisa艂:
MA艁O zarobi艂em to i ma艂o mam do oddania...
Gdyby mi w tamtym roku NAV bra艂 36%podatku z permiteringu ,
a nie 30% to teraz mia艂bym nadp艂aty prawie 4ty艣 a tak 膰ma...
A najgorsze ,偶e i teraz te偶 jestem na permiteringu a wyplata zmala艂a drastycznie w stosunku f=do tego co w tamtym roku by艂o...
ECH jak nie urok to rozwolnienie....

to lepiej 偶e brali mniej , bo si臋 mia艂o wi臋cej na browara
ale 偶e 30 procent to jest i tak kradzie偶 w bia艂y dzie艅 , i to jeszcze z permiteringu ???
ma by膰 WED艁UG PRZYZNANEJ TABELI mo偶e co艣 mia艂 gabriel z nimi na pie艅ku albo co艣 papierom dolega艂o
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
C贸偶 jak kto艣 napisze dobre s艂owo o mnie to si臋 zastanawiam dlaczego tak? (艣wi臋ty nie jestem)
A je艣li z艂e (nawet mnie "fioletowy z艂amany kutas" nie rusza)
to te偶 mam to w jako tako w g艂臋bokim uznaniu.
Os贸b nabijaj膮cych sobie moj膮 wypowiedzi膮 nast臋pne posty nie b臋d臋 komentowa艂 w jaki艣 szczeg贸lny spos贸b bo to wida膰 jaki kto jest, j臋艣li kto艣 pisze 8/10 razy na temat sensownie to nie daje mu prawa tych dw贸ch pozosta艂ych zbezcze艣ci膰 na poni偶anie kogo艣 (a raczej siebie) kto inteligentny czyta ten rozumie sens moich wypowiedzi.
(prywatnie m贸g艂by si臋 zdziwi膰, a to jest dla mnie forum "for fun" wi臋c po co si臋 wkurza膰/ obra偶a膰 )
Materia tych moich "donos贸w" "konfidencji" raport贸w jest b艂aha i nigdy nie dotyczy艂a os贸b kt贸re tak krzycz膮, ale zawsze lepiej miesza膰 z b艂otem kogo艣 ni偶 odpowiedzie膰 na zadanie pytanie. 偶yje w czasach "love peace i orzeszki ziemne" wi臋c por贸wnywanie mnie do koleg贸w z "klasy" troche nie bardzo sie tu ma do rzeczy jak kto艣 mnie nie zna.
Kurde ale si臋 rozpisa艂em jakby mnie to ruszy艂o
Je艣li kto艣 wie jaki tekst wpisa膰 i w kt贸rej rubryce 偶eby sobie odliczy膰 podatek na "status pendlera" to by艂bym wdzi臋czny. (ucz臋 si臋 norweskiego ale norweski podatkowy jest dla mnie "wanskeli" i chcia艂bym sobie r贸wnowarto艣膰 dw贸ch "viking贸W fjord贸w" zachowa膰 dla siebie.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
zuis napisa艂:
Witam dzisiaj dostalem wiadomosc ze skatekorkaaa ze za rok 2009 mam - 9 800 koron , czyli rozumiem zemusze oddac prawie 10 tys koron , jak to sie mog艂o sta膰 , przecie偶 pracodawca jest odpowiedzialny chyba za placenie wlasciwego podatku co mam teraz robi膰 , dzwonic do skatekork czy zrobic jatke u siebie w biurze booosze boszee ...

PKT 1-troszke dziwne ze tak pozno dostalem wstepne rozliczenie
PTK 2-do konca kwietnia masz czas na skorygowanie tego rozliczenia
PKT 3- rozliczenie obejmuje nie tylko zarobki ale takze np.odsetki od oszczednosci bankowych og mm.
PKT 4-rozliczenie jest roczne wiec obejmuje roczne dochody a pracodawca potraca podatek miesiecznie wg tabeli
PKT 5-jezeli przekroczyles kwote zarobku rocznego mozesz miec doliczony topskatt(9%) od kwoty przekroczenia
PKT 6- to juz pisali poprzednicy ,sprawdz dobrze czy to nie przypadkiem zwrot.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksi艅ski igrek
(retier1)
Maniak
cyganka napisa艂:
gabriel napisa艂:
Nigdy nie zmieniam zdania ... na temat tego Pana ,
Konfident zawsze b臋dzie konfidentem.... i NIGDY SI臉 JEGO MENTALNO艢膯 NIE ZMIENI

Chyba co do Zuzu , troszk臋 przesadzi艂e艣 Gabriel , ale to tylko takie moje skromne zdanie , z kt贸rym na pewno si臋 nie liczysz lub ma艂o....

Nie tylko twoje cyganko.
Z tego co przeczyta艂em odno艣nie donoszenia przez Zuzu,to z czystym sumieniem mog臋 Ci臋 poprze膰 .
Bardzo ciekawa interpretacja tych偶e donos贸w. No c贸偶,ka偶dy ma prawo do wypowiedzi.
Lecz jak dla mnie jest to zwyk艂e opl贸wanie kogo艣,kto ma w sobie odwage powiedzie膰 co my艣li,i prawde.
A tak naprawd臋 to ludzie nie chc膮 prawdy. A zw艂aszcza o sobie,tylko "igrzysk".
I nie mia艂em tutaj nikogo konkretnego na my艣li,tylko generalnie.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok