Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

'AUTEM ZNAJOMEGO DO POLSKI' - Norwegia

Czytali temat:
(543 niezalogowanych)
3 Posty
Maniek W
(Mansnk)
Wiking
Witam
1. Zastanawiam się czy mógłbym jechać do polski samochodem znajomego na norweskich numerach rejestracyjnych ??
2. Czy trzeba załatwiać jakieś upoważnienie w Norwegi, abym mógł przekroczyć granice takim autem, jeśli tak to gdzie ??

Dzieki i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
Niestety nie wiem, czy mógłbyś, ale moze właściciel samochodu moze sie dowiedziec czy jest taka opcja. Polecam zadzwonic do strazy granicznej i sie dowiedziec.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
mam cie
(president)
Nowicjusz
hei!
1. moze jechac auto znajome,ale pan eier musi seter w bagaznik cicho byc.
2. powaznienie zalatwiac w oslo,krol norge,kongesgata 666

lykke til!
p.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
president, vil du ha w leb?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
mam cie
(president)
Nowicjusz
...w leb eller w glowa?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
Możesz normalnie jechać, w razie pytań mówisz prawde pożyczyłeś autko i tyle. Często jezdziłem autami znajomych norwegów i nie miałem problemów. Wystarczy dow rejestracyjny i prawo jazdy w razie kontroli.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Helena Roslon
(Verona123)
Wiking
Witam z tego co wiem ze nie mozna ale nie wiem czy sie nie zmienilo jak Polska weszla do EU. Mozna bylo kierowac ale wlasciciel mui siedziec w samochodzie . ALe na Økern jest Biltilsyn i oni wiedza trzeba u nich sie dowiedziec .Turysta ma prawo wynajac na 3miesiace samochod i jezdzic no i wlasciciel firmy w norwegii posiadajacy norweski samochod poniewaz nie moze uzywac polskiego samochodu do pracy to wiem bo bylam pytac zaznaczam ze to bylo przed wejsciem Polski do EU powodzenia pozdrowienia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
Powtarzam normalnie jedziesz autem do kraju nie potrzeba żadnych upoważnień a tym bardziej właściciela pojazdu. Przed wejściem do ue też jezdziłem do kraju i nie miałem problemów raz tylko na svinesundzie zapytano mnie czyje auto to odpowiedziałem że znajomego i na tym temat się zakończył. Tak samo na terminalu w karlskronie pytali czyje auto i nic więcej żadnych upoważnien nie chcieli.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok