Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PRZEWÓZ PIESKA - Norwegia

Czytali temat:
Kaka kaka Barbara Hansen Josephvol.2 smith HeartB AnnMærlin (810 niezalogowanych)
28 Postów

(Elaa1)
Wiking
Witam , chciałabym się zapytać jak wygląda sprawa przewozu psa samochodem . czy pies musi mieć ukończone 3 miesiące , jak to wygląda proszę o odpowiedź osób które już przywiozły swojego pupilka albo wiedzą coś na ten temat .

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
AnnMærlin
(AnnMærlin)
Wiking
Witaj,
przewoziłam psa na początku roku. Wiem, że teoretycznie nie można przewozić psa w tym wieku. W sytuacji kiedy przewozisz psa, to musisz mieć stempel w paszporcie - odrobaczanie i badanie kliniczne (jeżeli jedziesz przez Szwecję). Praktycznie wygląda to tak, że nikt na promie (Stena Line) nie sprawdza żadnych dokumentów dotyczących zwierząt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów

(Elaa1)
Wiking
Dziękuję za odpowiedź. A czy w Szwecji była kontrola czy akurat nikt nie sprawdzał. Tzn. chodzi mi głównie ile pies musi mieć ukończone miesięcy . Wiem ,że jak chcę się przetransportować szczeniaka samolotem musi mieć ukończone 3 miesiące i wszystkie dokumenty typu paszport , chip itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Bogdan Tracz
(BogdanTracz1)
Stały Bywalec
na promie nikt nie sprawdza, ale pozjechaniu z promu juz tak. Trzech funkcjonariuszy sprawdzilo celnych i policji sprawdzilo moj paszport i paszport psa. Na granicy norweskiej tez kontrola paszportowa, wlacznie z psem. Sprawdzali wszystkich i robili to skrupulatnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok