Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Książka do nauki języka norweskiego poziom B1 i wyżej - Norwegia

80 Postów
Jacek Nester
(czx)
Początkujący
Jaką książkę polecacie do nauki norweskiego , poziom B1 i wyżej?
Kończę På Vei (to jest tylko poziom A1-A2) a drugiej części tego podręcznika chyba nie ma.
Pozdrawiam

P.S. Niejaki wujekjanek proszony jest uprzejmie o nie wypowiadanie się w temacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
Ze swojej strony polecam "ksiazke zycia" Nie ma lepszej. På vei, jak sam tytul wskazuje, okresla droge jaka idziesz. Daje podstawe do wyborow jakich dokonujesz. Chcesz sie nauczyc jezyka, nie dokonasz tego siedzac z najlepsza nawet ksiazka w domu. W B1 , C2, G12, H24 itd. nie ma zadnego hokus pokus, jaki nie zdazy sie gdybys zabral sie za zycie. Z bardziej przydatnych tytulow polecam " Zakladanie sosialt nettverk" " Czytanie gazet i periodykow ", " Literatura fachowa", "Rozmowa z ludzmi" (jesli zaliczasz norwegow do ludzi) "TV" (polsat nie pomaga), " Å være ydmyk i læringsprosessen " " Åpent sinn" itd. itd Powodzenia !!!
Bardzo tez moze pomoc wypisanie sie z Towarzystwa grzybkowo-ogorkowej melancholi - przynajmniej czasowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
Jacek Nester
(czx)
Początkujący
Krowsko Juzio napisał:
Ze swojej strony polecam "ksiazke zycia" Nie ma lepszej. På vei, jak sam tytul wskazuje, okresla droge jaka idziesz. Daje podstawe do wyborow jakich dokonujesz. Chcesz sie nauczyc jezyka, nie dokonasz tego siedzac z najlepsza nawet ksiazka w domu. W B1 , C2, G12, H24 itd. nie ma zadnego hokus pokus, jaki nie zdazy sie gdybys zabral sie za zycie. Z bardziej przydatnych tytulow polecam " Zakladanie sosialt nettverk" " Czytanie gazet i periodykow ", " Literatura fachowa", "Rozmowa z ludzmi" (jesli zaliczasz norwegow do ludzi) "TV" (polsat nie pomaga), " Å være ydmyk i læringsprosessen " " Åpent sinn" itd. itd Powodzenia !!!
Bardzo tez moze pomoc wypisanie sie z Towarzystwa grzybkowo-ogorkowej melancholi - przynajmniej czasowe.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
Hm .......... no to jak zes taki obeznany to po jaki dzwon sie pytasz?????? Polecam wiec "Ogniem i mieczem" (på norwesku).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
Jacek Nester
(czx)
Początkujący
Krowsko Juzio napisał:
Hm .......... no to jak zes taki obeznany to po jaki dzwon sie pytasz?????? Polecam wiec "Ogniem i mieczem" (på norwesku).

Pytałem jedynie o tytuł podręcznika, a nie o porady o to gdzie i jak uczyć się języka, ani o to jak żyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
Aha............... to przepraszam ze sie osmielilem. Mimo wszystko powodzeni ! (mam nadzieje ze to nie jest zbyt duzym nietaktem) i juz sie nie wpierdalam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
Jacek Nester
(czx)
Początkujący
Krowsko Juzio napisał:
Aha............... to przepraszam ze sie osmielilem. Mimo wszystko powodzeni ! (mam nadzieje ze to nie jest zbyt duzym nietaktem) i juz sie nie wpierdalam

Wspaniałomyślnie wybaczam (ale tylko dlatego że w niedzielę było by mi niezrecznie nie wybaczyć i żyć w gniewie) . Znalazłem już kilka książek i jak skonczę szukać podzielę się tu rezultatami, co by inni też mogli skorzystać z tego postu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
169 Postów
Magda Lena
(madeleine)
Stały Bywalec
Może spróbuj "Stein på stein" to jest chyba dalsza część kursu z "På vei". Są też internetowe ćwiczenia: steinpastein.cappelendamm.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
Jacek Nester
(czx)
Początkujący
madeleine napisał:
Może spróbuj "Stein på stein" to jest chyba dalsza część kursu z "På vei". Są też internetowe ćwiczenia: steinpastein.cappelendamm.no

Rzeczywiscie tak chyba jest
Znalazlem jeszcze ze:
Stein på Stein to poziom B1
Her på Berget to poziom B2
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(storczyk0202)
Wiking
Polecam stein på stein i her på berget to wyższe poziomy o które pytasz dodatkowo radzę zakupić książkę i ćwiczenie norsk grammatikk te zielone pomagają przy nauce z powyższych książek i łatwiej idzie zrozumieć gramatykę .sprawdzone przeze mnie .ja byłam mega zadowolona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok