benek22 napisał:
[b]j
Jezeli ty jasta bronisz PO pomimo 8 lat rzadow , to oznacza ze jestes ciemnogrodem lub złodziejem mającym profity z tych rzadow. Jezeli krytykujesz i osądzasz człowieka po tym co robi po pracy to znaczy ze jestes betonowym lemingiem . Co wlasciwie oznacza ze przekroczyłes poziom dna. Ale twoje wstawki podnoszą mnie na duchu bo choc sam nie głosuje na PiS to miotanie sie bandy lemingowej sprawia mi radość,
Pomijajac tresc wypowiedzi, zaciekawily mnie twoje wysuniete wnioski.
Zareagowalam na dziwne jak dla mnie twierdzenie, iz tylko czerpiacy korzysci materialne moze byc sympatykiem czy czlonkiem danej partii.
Zawsze wydawalo mi sie, ze utozsamiamy sie ta partia polityczna, ktora odpowiada nam swoim programem. Widac myle sie i w Polsce jest inaczej.
Na marginesie politycznym: czytajac wypowiedzi i linki do roznych stron internetowych, nachodzi mnie refleksja iz w Polsce nie ma politykow i partii politycznych ktorym na sercu lezy dobro calego spoleczenstwa. Zastanawiajace sa dla mnie dzialania np. ustawozdawcze, ktore nie uwzgledniaja interesow kazdego obywatela ( np. ustawa o zwiazkach partnerskich ). Zastanawiajaca jest dla mnie pogarda jaka okazuja politycy swoim wyborca. Zastanawiajace jest ublizanie sobie wzajamnie i wzajemne dyskredytowanie sie przez politykow rywalizujacych partii.
Nic dziwnego, ze istnieje okreslenie "polsk riksdag".