Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy warto wyjechać do Kristiansand? - Norwegia

Czytali temat:
Krystian D (519 niezalogowanych)
13 Posty
Leszek Kazimierczak
(poland2222)
Wiking
Cześć, od dwóch lat przygotowuję się do wyjazdu do Norwegii, uczyłem się jezyka solidnie przez 2 lata, odłożone mam 10000 zł, niestety nie mam żadnej szkoły.. Chciałbym wyjechać do Kristiansand, czy mam jakieś szanse na znalazienie pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Masz, jak każdy.
Jedynie cieżko ocenić jak wielkie, niewiele napisałeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Leszek Kazimierczak
(poland2222)
Wiking
A Kristiansand jest miastem niewielkim, może lepiej wyjechać do Bergen albo jakiegoś większego czy tam są większe szanse na znalezienie pracy? Oslo jakoś mnie nie przekonuje, za dużo Polaków. Mam 22 lata ukończyłem LO. Angielski znam w stopniu komunikatywnym, norweski nie wiem, jeżeli czytam norweskie strony to rozumiem prawie wszystko, uczyłem się wymowy, no ale jak w praktyce będzie to nie wiem. Chętnie porobiłbym jakieś kursy, na co jest ''największe zapotrzebowanie''? Czy warto zrobić np. kurs na widlaki?? Pracować mogę wszędzie od biura do ''gnoju'' Mieszkam na wsi więc te klimaty mi nie obce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
poland2222
O tak tak jest szansa..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Leszek Kazimierczak
(poland2222)
Wiking
Panowie, poczytałem trochę i dużo ludzi nie mogło nigdzie znaleźć pracy... Ale w Polsce jeżeli chcemy znaleźć pracę wystarczy iść do pierwszej lepszej fabryki i ją mamy. Czy w Norwegii tak to nie działa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
W Norwegii troszkę to inaczej dziala
Jeśli lubisz trzy krotne opady dziennie to zapraszam do Bergen.
Na widlaki he he.
Też mam.
Poza tym nie tylko kurs ale i doświadczenie mam na ładowarki i koparki.
I wiesz co kiedyś w zastępstwie bo gość był chory dali popracować na koparce przez dwa tygodnie.
Ale znam kilku Polaków którzy mają ciepłe posadki na ciężkim sprzęcie.
A zapomniałem na wózki widłowe nie tylko mam papiery ale i nie złą wprawę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
poland2222 napisał:
Panowie, poczytałem trochę i dużo ludzi nie mogło nigdzie znaleźć pracy... Ale w Polsce jeżeli chcemy znaleźć pracę wystarczy iść do pierwszej lepszej fabryki i ją mamy. Czy w Norwegii tak to nie działa?

to dlaczego tego nie zrobisz w Polsce ? W Norwegii tak to nie dziala...!!! poczytales wiec powinienes wyciagnac wnioski... zwlaszcza ludzie bez konkretnego zawodu maja problem z praca... tylko nie tlumacz sie ze Ci sie Norwegia podoba i zawsze chciales tutaj zamieszkac itd...

ufff: Sezon na internetowych poszukiwaczy pracy uwazam za otwarty..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Leszek Kazimierczak
(poland2222)
Wiking
To jakie miasto jest najlepsze do zamieszkania w Norwegii?? Zrobiłem to i pracuje za 1200 zł.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Ronn
Wiosna idzie poszukiwacze się pobudzili.
Tak po za tym też kiedyś byłem tu świeżakiem, ale jakoś nie wpadlo mi do glowy poszukiwanie pracy na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
poland2222 napisał:
To jakie miasto jest najlepsze do zamieszkania w Norwegii?? Zrobiłem to i pracuje za 1200 zł.
Jak dla mnie to Trondheim
Ale i tu jest więcej Polaków jak miejsc pracy.
Powiem więcej wielu teraz na zasiłkach siedzi i to nie są goście z pierwszej łapanki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok