Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukam pracy - Norwegia

Czytali temat:
marian marianski Kamil2 Kurowski2 Tomasz Kranz Iwona Bun mateusz911 (1579 niezalogowanych)
3 Posty
mateusz listowski
(listowski1992)
Wiking
Witam , nazywam się Mateusz mam 23 lata jestem byłym żołnierzem zawodowym w 6 brygadzie Powietrznodesantowej , szukam pracy za granicą poniewaz zachorowała mi Mama i musiałem porzucić prace w wojsku żeby zarobić na lekarstwa oraz chemioterapie szukam pracy w norwegi fizycznej bardzo proszę o jaką kolwiek pomoc Pozdrawiam tel ; 570212658
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
katarzyna chylak
(katarzynachylak)
Wiking
hej, mam pytanie odnośnie kursów zawodowych w Norwegii. Czy ktoś z Was orientuje się czy odbywają się one w systemie zaocznym? zastanawiam sie nad rozpoczęciem kursu zawodowego na pielęgniarkę. Z wykształcenia jestem pedagogiem, uczę się norweskiego, pracuję ale chciałabym podnieść swoje kwalifikacje Z góry dzieki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
chyba salowa bo tu wszystkie pielegniarki maja mgr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(zbik1010)
Wiking
praca fizyczna ? pojęcie względne. Musisz mieć udokumentowane wykształcenie i min 3 letnie doświadczenie .
Pomocników fizycznych nie potrzebują.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
zbik1010 napisał:
praca fizyczna ? pojęcie względne. Musisz mieć udokumentowane wykształcenie i min 3 letnie doświadczenie .

Piszesz bzdury jak mało który gościu Wszystko zależy od właśćciela firmy.....a zwłaszcza osobista rozmowa z nim!

I tyle w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(zbik1010)
Wiking
"przyklej norwegpwi jeszcze czerwony krzyż na plecy "retier1 napisał:
zbik1010 napisał:

Piszesz bzdury jak mało który gościu Wszystko zależy od właśćciela firmy.....a zwłaszcza osobista rozmowa z nim!

I tyle w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(zbik1010)
Wiking
Jeżeli mieszkasz w polsce a tak jest, to na forum nikt pracy Tobie nie załatwi . Dlaczego????
Najważniejsze abyś miał tu zakwaterowanie a nikt Ciebie do siebie nie przygarnie....
Musisz mieć samochód aby pracy szukać....
Jedyne co można dla Ciebie zrobić to tylko poradzić tak jak większość z Nas tu zaczynała to złożenie aplikacji do biura pracy. Praca pewna jeżeli masz fach w ręku ,praca legalna wypłaty co 2 tygodnie i zakwaterowanie płatne 1750kr również co 2 tygodnie odciągane z pensji . Podam Tobie dwa biura, obsługa również jest w jęz. polskim Rett Bemaninng Fredrikstad p. Magda tel.+47 91241436 e-mail nie pamiętam sprawdż w internecie drugi
Rett Bemaninng Grimstad p. Krystyna tel.+47 98221528 e-maila również znajdziesz w internecie na ich stronie . Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Zbigniew....ciekawe kogo to konto kolejne na tym portalu

A wiec zbysiu cos pierdzielisz farmazony

Sam pracuje z pomocnikami z rett bemanning bo mi takich dosyłają i powiem Ci że chłopaki narzekają..oj sporo..w Rett jest jedna stawka dla wszystkich 164,(iles øre ponad żeby było ponad minimum 164 kr), najczesciej pracują tam konsultanci którzy mają konkretnie w dupie Twoja osobe, nie dosylają lønnslipow, brak pieniedzy na czas, wszystko w tej agencji dzieje sie opieszale...walcie ludziska do Retta, zauwazylem ze to jest taka agencja ktora bierze wszystkich jak popadnie, tlokow co nawet po polsku nie umieja...nic nie ma porownania do innych agencji np. personalstaffhuset czy temp-team. Niedlugo bede musial poprosic szefa zeby zmienili na inna agencje gdyz ludzie sa bardzo malo kompetentni i pijoki.

A wracajac Zbysiu kto ma na budowie sprzatac, zamiatac czyscic, zbierac snieg...przyjmuja na pomocnikow tylko trzeba gadac bardzo dobrze po angielsku na poczatku i masz prace zapewniona na dluuuugo

zakwaterowanie płatne 1750kr również co 2 tygodnie odciągane z pensji

Zbysiu znow farmazony piszesz..tam na poczatku powinna byc 5 a nie jedynka. W ogole pytales te osoby co podajesz numery czy one chca zeby upubliczniac ich dane? Pomysl nad tym zanim cos klepniesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Panie Mateuszu są dwie opcje dostania pracy. 1. Na czarno u Polaków za grosze , ale w tym wariancie jak się jedzie nie po lini znajomości to nawet tych marniutkich 60-80 nok/h można nie zobaczyć. Wariant 2. Praca z agencji .Tam bez znajomej w biurze to trzeba mieć 5 lat udokumentowanego doświadczenia w ciągu 8 ostatnich lat , w konkretnym zawodzie, najczęsciej cieśla konstrukcyjny lub szalunkowy a najlepiej szal. i konstr w jednym . No i trzeba znać płynnie język angilelski lun najlepiej norweski. A z pracą jest tak że baran i tłumok w jednym bez języka i tak dostanie lepsze zlecenia od fachowca z naboru z ogłoszenia. A generalnie trzeba się nastawić że na dziś wyjazd do Norwegi jest bardziej imprezą turystyczną powiązaną z pracą (jak się ją oczywiście znajdzie) , niż iprezą związaną z napchaniem sobie sakiewki. Koszty które trzeba włożyć zwłaszcza jak się jedzie w ciemno są spore przynajmniej jak na polskie warunki. Generalnie w pana przypadku to nie polecam wyprawy bo zamiast zarobku będzie dopłata do imprezy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(zbik1010)
Wiking
Dobry Macieju wiem co pisze o tych dwóch biurach bo sam tego doświadczyłem w Grimstad stawka 171kr/h a w Fredrikstad 175kr/h jako dekarz pokryć płaskich znam tylko te dwie agencje i zapewniam że wypłaty były zawsze w piątki i zakwaterowanie 1750kr co dwa tygodnie . A biuro jak wysyła pracownika do firmy to firma chce fachowca nie pomocnika przecież płaci za niego 300kr/h.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok