jasta co ty z tym "Polack" 10 lat w szkocji mieszkam w zyciu nie slyszalem czegos takiego.
jak to wogule wymowic?
no prawda ze szkocja to takie inne uk ale bywam czasem w angli a to przecie glowna siedziba prawdziwych brytoli
szanujmy siebie samych i siebie wzajemnie. pomagajmy sobie a moze za jakis czas nikt nie powie zlego slowa o nas.
wydaje mi sie ze wielu z nas zaszlo calkiem wysoko swoja ciezka praca i udowodnili otoczeniu ze jestesmy sporo warci jako ludzie, przy tym nie wstydza sie powiedziec ze sa z polski
turysta- nie wydaje mi sie zeby jakas specyficzna frakcja miala cos wspolnego z wyjazdami.
winni jestesmy sami sobie bo albo nie glosowalismy albo glosowalismy nie wlasciwie. a jak nie bylo na kogo glosowac to trzeba bylo kandydowac i zmieniac zeczywistosc na leprza.
coz zrobic, kiedy za granica sa tacy co chca nam wiecej placic za to samo co robilismy w pl tylko z mniejsza doza stresu. skozystalismy i nadal korzystamy.
sa i tacy co uznali ze lepiej brac zasilki w innym kraju. i bardzo dobrze, niech biora. ja na te zasilki pracuje i bardzo sie ciesze ze dostana je dzieci polskich emigrantow.
wracajac do polskiej polityki. jest jaka jest ale jak patrze na camerona to mi sie zygac chce. populista i tyle.
troche sie rozpisalem ale przeciez jak ktos ie chce ie musi czytac

pozdrawiam i zycze milej soboty.