Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ula I. (2699 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
uuuu cieniutko
chyba za krotko jestes w norwegi i malutko zarabiasz
jakie masz auto staregy ford karton ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Tomek highlander
(tomhighlander)
Początkujący
jasta co ty z tym "Polack" 10 lat w szkocji mieszkam w zyciu nie slyszalem czegos takiego.
jak to wogule wymowic?
no prawda ze szkocja to takie inne uk ale bywam czasem w angli a to przecie glowna siedziba prawdziwych brytoli

szanujmy siebie samych i siebie wzajemnie. pomagajmy sobie a moze za jakis czas nikt nie powie zlego slowa o nas.
wydaje mi sie ze wielu z nas zaszlo calkiem wysoko swoja ciezka praca i udowodnili otoczeniu ze jestesmy sporo warci jako ludzie, przy tym nie wstydza sie powiedziec ze sa z polski

turysta- nie wydaje mi sie zeby jakas specyficzna frakcja miala cos wspolnego z wyjazdami.
winni jestesmy sami sobie bo albo nie glosowalismy albo glosowalismy nie wlasciwie. a jak nie bylo na kogo glosowac to trzeba bylo kandydowac i zmieniac zeczywistosc na leprza.

coz zrobic, kiedy za granica sa tacy co chca nam wiecej placic za to samo co robilismy w pl tylko z mniejsza doza stresu. skozystalismy i nadal korzystamy.
sa i tacy co uznali ze lepiej brac zasilki w innym kraju. i bardzo dobrze, niech biora. ja na te zasilki pracuje i bardzo sie ciesze ze dostana je dzieci polskich emigrantow.

wracajac do polskiej polityki. jest jaka jest ale jak patrze na camerona to mi sie zygac chce. populista i tyle.

troche sie rozpisalem ale przeciez jak ktos ie chce ie musi czytac
pozdrawiam i zycze milej soboty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
antypolskie stereotypy pojawiły się w USA w XIX wieku wraz z niemieckimi imigrantami, śladem których do Nowego Świata podążali Polacy. Przez pierwsze 30-40 lat polskiej imigracji głównie byli to mieszkańcy Wielkopolski. - Przyjechali po Niemcach, a Niemcy przywieźli ze sobą do USA stereotypy o Polakach.

Na ogół nie rozróżniano Słowaków, Węgrów czy Ukraińców. Wszyscy byli tzw. "Polacks". Całą tę wielką emigrację z Europy Wschodniej uważano za zacofaną, mało wykwalifikowaną i niewykształconą, ze wsi. To było antykatolickie i antyimigracyjne uprzedzenie, które dotyczyło wszystkich, ale przylgnęło do Polaków, bo byli najliczniejsi - mówi ekspert.

Już po odzyskaniu przez Polskę niepodległości, w USA rozpowszechnił się pogląd, że Polacy są też antysemitami. - Gdy na kresach Europy Środkowo-Wschodniej trwały w latach 1918-19 narodowe i etniczne walki, popełniono wówczas wiele okropności względem Żydów, a autorstwo niemal zawsze przypisywano Polakom, choć nawet w żydowskiej encyklopedii można przeczytać, że tylko ok. 5 proc. tych pogromów było rezultatem działań Polaków - powiedział historyk. Jak tłumaczył za pogromy odpowiadała głównie rosyjska Czerwona i Biała Armia, ale przypisywano je Polakom m.in. z powodu "ideologicznej sympatii dla rewolucyjnej Rosji i niechęci do ich polskich przeciwników".

wiadomosci.onet.pl/swiat/antypolonizm-w-...nia-o-polakach/90pjp

a durne ham erykany na pytanie kim byli nazisci odpowiadaja ze Polacy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
cysiek2 napisał:
antypolskie stereotypy

Matol, ziejacy nienawiscia do wszystkich innych nacji (durne ham erykany, francuzi wylacznie tchorze, norki brudasy, zlodzieje i oszusci, durne angole itp...itd) czuje sie poruszony antypolskimi stereotypami
Szczyt hipokryzji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
matola to se znajdz w rodzinie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Niestety, patimku, podobnego matola - hipokryty, to nie tylko w rodzinie ze swieczka szukac, ale i wsrod Polakow. Ziejesz wylacznie pogarda i nienawiscia do innych nacji, jednoczesnie oczekujac wylacznie szacunku i pochlebnych opinii o Polakach. Takich rasistowskich matolow jak ty, powinno sie utylizowac, zeby Polsce wstydu nie przynosili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(Fortum)
Nowicjusz
Mnie jest cyca szkoda.
On ma jednego glownego wroga - samego siebie. Nic dziwnego, ze walka jest zmudna i skazana z gory na niepowodzenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
, jednoczesnie oczekujac wylacznie szacunku i pochlebnych opinii o norwegach. Takich rasistowskich matolow jak ty, powinno sie utylizowac, zeby Polsce wstydu nie przynosili

jakie to norweskie spojrzenie na swiat
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
cysiek2 napisał:
widzisz durnoto jaka masz rodzine ze nawet matola tam ciezko znalezc

a ty jako typowy przedstawiciel lemingow nie jestes w stanie pojac ze normalni ludzie oczekuja prawdy
a te grozby morderstwa nie robia na mnie zadnego wrazenie juz Stalin i Hitler probowali utylizowac moja rodzine jak i cala polska inteligencje

a wstyd Polsce przynoesza takie elementy co sraja we wlasne gniazdo

Nie odwracaj matole rasistowski kota ogonem, bos na to za glupi. Nie wciskaj tu lemingow, Hitlera i Stalina.Nie pierdziel mi tu o sraniu we wlasne gniazdo, bo nie o tym mowie.
Ja sie tylko pytam, jakim prawem rasitowska swinia, ktora wypowiada sie o innych nacjach wylacznie pogardliwie i obrazliwie, domaga sie szacunku i wylacznie pozytywnych opinii o Polakach ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok