Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odzyskaj nadpłacony podatek z Norwegii

Reklama

firmowym autem do polski ? - Norwegia

Czytali temat:
Rafal_ R6 Jasio Y (1165 niezalogowanych)
1 Post

(magnat1)
Wiking
witam
czy moge jechac firmowym autem do polski, ewentualnie jakie dokumenty beda mi potrzebne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Artur Gardynecki
(voyager7)
Początkujący
Gdzie słyszałeś że nie można? Czy to twojej firmowe auto?
Ja byłem swoim firmowym Verso w PL i żadnych dokumentów nie miałem i nic nie stało się.
Zrobiłem serwis auta w salonie i przyjechałem załadowany zakupami z PL omijając zielony pas
Tylko taki minus że parę tysięcy kilometrów zrobiłem a to ważne przy wykorzystaniu limitu przy ubezpieczeniu.
I nie miałem naklejki że auto jest z N co niektórzy dziwili się co to za zielone tablice i dziwaczne auto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
wiem nie wiem
(Prosto)
Nowicjusz
voyager7 napisał:
Gdzie słyszałeś że nie można? Czy to twojej firmowe auto?
Ja byłem swoim firmowym Verso w PL i żadnych dokumentów nie miałem i nic nie stało się.
Zrobiłem serwis auta w salonie i przyjechałem załadowany zakupami z PL omijając zielony pas
Tylko taki minus że parę tysięcy kilometrów zrobiłem a to ważne przy wykorzystaniu limitu przy ubezpieczeniu.
I nie miałem naklejki że auto jest z N co niektórzy dziwili się co to za zielone tablice i dziwaczne auto.

Ale podatki za użytkowanie samochodu do celów prywatnych płacisz? I oczywiście zglosiles naprawdę samochodu za granicą i również zapłaciłeś za to podatek ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Dopóki się udaje to tak robią...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Artur Gardynecki
(voyager7)
Początkujący
Tak oczywiście pojechałem do PL w sprawie służbowej, zobaczyć pracę
Cały ten koszt wyjazdu w delegację mogę odliczyć.
A że samochód służbowy popsuł się w PL to tam go naprawiłem.
Oczywiście podatki płacę jak trzeba, często aż za dużo na moje skromne zarobki
Powodzeni w 100% przestrzeganiu prawa norweskiego może wyjdziecie na jakiś plusik i uczciwie zarobicie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
wiem nie wiem
(Prosto)
Nowicjusz
voyager7 napisał:
Powodzeni w 100% przestrzeganiu prawa norweskiego może wyjdziecie na jakiś plusik i uczciwie zarobicie.

Jakoś nie narzekam na zarobki
Niestety niektórzy rodza się już z takim defektem iż nie rozumieją iż te prawa są stworzone dla dobra ogółu
Zarabiać chcesz po norwesku a zachowujesz się jak typowy obywatel państw byłego bloku wschodniego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
Prosto napisał:
voyager7 napisał:

Jakoś nie narzekam na zarobki
Niestety niektórzy rodza się już z takim defektem iż nie rozumieją iż te prawa są stworzone dla dobra ogółu
Zarabiać chcesz po norwesku a zachowujesz się jak typowy obywatel państw byłego bloku wschodniego

To Ty do konca chyba nie rozumiesz o czym piszesz albo porzadnie sie nacpales. Miedzy uczciwoscia a idiotyzmem jest naprawde spora roznica.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok