Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy Polak moze jechac do Polski norweskim autem? - Norwegia

Czytali temat:
halina manka marcin sagan Mateusz Walkowiak Dariusz Konik Brutus Quintus Dawid Pe (1690 niezalogowanych)
2 Posty
ewa bihi
(evab40)
Wiking
Kto wie? Moja corka zam.w Polsce moze jechac moim norweskim autem do Polski na 2-3 tyg.? Problem jest ,ze ja nie moge jechac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Może jechać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
anna js
(annajs)
Początkujący
evab40 napisał:
Kto wie? Moja corka zam.w Polsce moze jechac moim norweskim autem do Polski na 2-3 tyg.? Problem jest ,ze ja nie moge jechac.

Czy jest az tak ciezko poszukac na ten temat informacji na polskich stronach ?

Tak jak w Norwegii jak i w Polsce obywatel danego kraju nie moze jezdzic samochodem na obcych tablicach........

...cyt..na terenie Polski nie można poruszać się samochodem na obcych numerach rejestracyjnych przy jednoczesnym założeniu, że nie jest sie właścicielem auta. Na podstawie art. 129 p. 4b. Ustawy Prawo o Ruchu Drogowym z dnia z dnia 20 czerwca 1997 r. można stwierdzić, że już na granicy będzie miała problemy .......

Czytaj więcej na:
www.autocentrum.pl/poradnik-kierowcy/por...icach/#ixzz3JcdkxKXa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
popros swoja ubezpieczalnie o wydanie zielonej karty na cały czas umowy(to jest bezpłatne), generalnie nie trzeba zielonych kart ale nasi policjanci nie grzesza zbytnio inteligencją. Wazne jest tylko ubezpieczenie i karta pojazdu. årsgift nie jest potrzebny. Bawią mnie syt. jak policjant zatrzymuje auto, podchodzi i yyyyyyyy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
Pierwsza i najważniejsza kwestia:

1. Co mówi umowa leasingu/kredytu w paragrafie dotyczącym użytkowania samochodu poza granicami.

I tak oto nie jest mi w Polsce znana jakakolwiek firma leasingowa, która zezwalałaby na użytkowanie pojazdu poza granicami Polski, bez wcześniejszej zgody leasingodawcy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
ewa bihi
(evab40)
Wiking
Dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok