Witam. mam kilka pytań odnosnie posiadania auta w norwegii.Sprawa wyglada nastepująco jestem w norwegii od czerwca, pracuje i mam juz numer personalny jak i zgłoszona przeprowadzke do norwegii oraz wynajete mieszkanie. chce przywiezdz troche swoich rzeczy z polski własnym samochodem na polskich blachach.
I teraz pytania:
ile czasu moge takim autem jezdzic w norwegii?
czy wogule moge skoro mam juz zgłoszona przeprowadzkę?
czy musze gdzies zgłaszac moje auto, uniszczac jakies opłaty?
czy moja zona gdy tu przyjedzie bedzie mogła je bezproblemowo prowadzic nie widniejac w dowodzie rejestracyjnym? i jak to wyglada w przypadku łaczenia rodzin?
dodam ze zamierzam odstawic auto do polski w przeciagu 2-3miesiecy, a zona przyjedzie do mnie na stałe za ok miesiac.
z gory dziekuje za pomoc.
p.s. odwiedziłem juz strony urzedu celnego i z nich nic konkretnego nie wynika dlatego pytam was.
I teraz pytania:
ile czasu moge takim autem jezdzic w norwegii?
czy wogule moge skoro mam juz zgłoszona przeprowadzkę?
czy musze gdzies zgłaszac moje auto, uniszczac jakies opłaty?
czy moja zona gdy tu przyjedzie bedzie mogła je bezproblemowo prowadzic nie widniejac w dowodzie rejestracyjnym? i jak to wyglada w przypadku łaczenia rodzin?
dodam ze zamierzam odstawic auto do polski w przeciagu 2-3miesiecy, a zona przyjedzie do mnie na stałe za ok miesiac.
z gory dziekuje za pomoc.
p.s. odwiedziłem juz strony urzedu celnego i z nich nic konkretnego nie wynika dlatego pytam was.