KlaD91 napisał:
Uwielbiam generalizowanie
Często wiek jednak nie odzwierciedla tego co człowiek ma w głowie..Ale myślę, że nie ma co dyskutować na ten temat, każdy bowiem ma swoje wyobrażenia nt. rzeczywistości, innych ludzi, itd., a to właśnie warunkuje wszystko z czym się spotykamy w życiu.
Dziękuję jednak za odpowiedź i opinię!Pozdrawiam
Nie ja generalizuję a wręcz odwrotnie, to ty sam/sama tak robisz, w tym właśnie temacie.
Owszem przedstawiłem sprawy realne i rzeczywiste, nie opisuję czegoś niestworzonego.
Ty natomiast nigdzie nie napisałaś nawet w jakim charakterze szukacie tutaj pracy.
Żądacie jedynie i bezwzględnie POMOCY.
Ja i moi znajomi, znaleźliśmy pracę tylko i wyłącznie poprzez bezpośrednie kontakty z konkretnymi pracodawcami norweskimi, bez pomocy żadnego forum społecznościowego.
Chociaż bardzo dokładnie, w każdym razie ja osobiście, wertowałem norweskie fora ze społecznością polską.
Mało tego, ja osobiście nie jestem wcale hydraulikiem po żadnej szkole zawodowej i w Polsce nie miałem żadnego realnego doświadczenia zawodowego. Czytałem i analizowałem ogłoszenia w języku norweskim, tłumacząc jedynie przez google. Na tej podstawie poszedłem na kurs do ZDZ /zakład doskonalenia zawodowego/ na hydraulika i zrobiłem sobie odpowiednie dokumenty.
Norwegia to nie Anglia gdzie magister po ekonomi pracuje na zmywaku.
Tu by pracować na konkretnym stanowisku trzeba mieć niestety konkretny potwierdzony wcześniej zawód. Nawet praca na zwykłej taśmie produkcyjnej, wymaga tutaj odpowiedniego potwierdzenia dokumentem stwierdzającym wcześniejsze przeszkolenie zawodowe.
Ty/wy natomiast szukacie tutaj lukrowanych odpowiedzi a to jest wielki błąd.
Niemniej mi nic do tego, wszak jak napisałaś to wasze prywatne życie.