Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

łączenie rodzin - okres oczekiwania? - Norwegia

Czytali temat:
(767 niezalogowanych)
2 Posty
Ilona Nowka
(ajlonk)
Wiking
Witam

Proszę o informację, jak długo trzeba czekać na pobyt w NO na zasadzie łączenia rodzin??

jestem w 2 miesiącu ciąży mój narzeczony na dniach wylatuję do Oslo, chce jak najszybciej do niego dołączyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
a narzeczony pracuje? szuka pracy?

jesli ma pelen etat i pensje na tyle przyzwoita, ze utrzyma Ciebie a potem dziecko to mozesz to zrobic zaraz potem jak zarejestruje siebie i dostanie numer personalny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Jak narzeczony ma dobrą stala prace to po co jakas wielka biurokracja. Sciagnie ciebie i zalawicie formalnosci. Najpierw to narzeczony zakladajac ze ma dobra prace to musi sobie wynajac mieszkanie a to wcale nie jest proste nawet posiadajac srodki. A jezeli narzeczony leci do jakiejs pracy z agencji to nie musisz sie martwic laczeniem rodzin bo za kilka tygodni z zerowym kontem wroci do Polski, tylko nie dawaj sie naciagac na pozyczki ze on potrzebuje bo za jakis czas bedzie praca. Sporo jest takich przypadkow ze pojechali po zlote runo i ponaciagali zony czy narzeczone na pieniadze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ilona Nowka
(ajlonk)
Wiking
Narzeczony dostał już prace, ma podpisany kontrakt z norweskim pracodawcą. Umowa z tego co widziałam na kontrakcie jest na stałe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
tzn ze narzeczony zna norweski lub przynajmniej dobry angielski. Niech przy okazji wizyty na politi zapyta, no i koniecznie niech szuka mieszkania dla 3 osob, potem moze byc problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok