Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(thomas71)
Wiking
thomas71 napisał:
Mozna też zrobić EUkontrol innym mieście w Moss itd... w Horten najtaniej jest za 200nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Dzięki za adresy , już teraz dam sobie rade .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Kamil nks
(enternks)
Wiking
witam. mam pytanie odnosnie przegladu auta. za tydzien konczy mi sie przeglad tu w norwegi auta(norweskiego) z tym ze chcial bym poczekac z tym do poczatku stycznia bo jade na swieta do polski i chcial bym tam pierw zrobic ewentualne sprawdzenie auta i ew naprawe by nie jezdzic po kilka razy do stacji diagnostycznej w NO. Kolego mi mowil ze gdy nie stawie sie w terminie o wysylaja pismo ze musze sie stawic do miesiaca bez jakis kar czy innych kosztow. mial ktos cos takiego ze przeglad zrobil miesiac pozniej? jest wogole cos takiego? prosze o porade i pomoc. dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
enternks napisał:
witam. mam pytanie odnosnie przegladu auta. za tydzien konczy mi sie przeglad tu w norwegi auta(norweskiego) z tym ze chcial bym poczekac z tym do poczatku stycznia bo jade na swieta do polski i chcial bym tam pierw zrobic ewentualne sprawdzenie auta i ew naprawe by nie jezdzic po kilka razy do stacji diagnostycznej w NO. Kolego mi mowil ze gdy nie stawie sie w terminie o wysylaja pismo ze musze sie stawic do miesiaca bez jakis kar czy innych kosztow. mial ktos cos takiego ze przeglad zrobil miesiac pozniej? jest wogole cos takiego? prosze o porade i pomoc. dziekuje.
Z tego co mi wiadomo, to jeżeli mija termin przegląd pojazdu, a nadal nie ma aktualnego przeglądu, to podczas jakiejkolwiek kontroli drogowej w norwegi, auto jest zatrzymywane i są zdejmowane tablice rejestracyjne. Tak ma właśnie mój znajomy z pracy, ściągnęli mu tablice i auto na lawetę.
W norwegi przegląd można zrobić już na pół roku przed terminem, skoro tobie brakuje parę dni do końca terminu, to jedź na przegląd i jak nie przejdzie, to chociaż będziesz miał prawne przedłużenie tego przeglądu o jakiś tam termin, lepsze jest to, niż całkowity brak czegokolwiek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a ewentualnie to nie boisz sie jechac w zimie do Polski autem o niesprawdzonym stanie?
no chyba ze to jest folksfaken passat kombi w TDi
bo te to sie nie psuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok