Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Marek Ewciaק Łazarczyk (Maciąg) ann shy (1908 niezalogowanych)
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
nigdy nie pracowales z norwegami ba nawet w nav -ie nie byles

ci to sie dopiero napracuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
za to czytałem twój wpis jak to opisałeś zatrudnionych u siebie Polaków
no przyznam, że całkiem rozsądnie
raz ci się w życiu udało
nieroby, kombinatorzy, przez których potraciłeś kontrakty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
pokolenie JP
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Dariusz S
(dreamstars)
Początkujący
"Ale zrozum łomku,że same bary komisy sklepy i siłownie,niczego nie wytwarzają,są jedynie ostojami konsumpcjonizmu.Jedynie fabryki ,budowy i producenci coś wytwarzają i pozawalają gospodarce istnieć i się rozwijać.żeby gospodarka istniała,musi być jakiś wytworzony produkt...I to,że tacy wyrobnicy jak my są niemile widziani,bo harują jak woły,to świadczy tylko i wyłącznie o świadomości patrzących...Gdyby wszyscy pootwierali sklepy bary siłownie i jakże modne u nas ostatnio studia stylizacji paznokci,to może tylko te ostatnie padłyby najpóźniej,bo ponoć nawet jak zdechniesz z głodu,to paznokcie i włosy nadal rosną..."

jeżeli Ja nie mam o czymś pojęcia to się nie odzywam więc radzę Ci nauczyć się tego samego.

Po pierwsze: Nie jestem dla ciebie żadnym łomkiem

Po drugie : usługi o których pisałem a króre ty uważasz ze są "jedynie ostojami konsumpcjonizmu" są RÓWNIEŻ PRODUKTEM NAPEDZAJĄCYM GOSPODARKĘ

Po trzecie : tacy wyrobnicy jak ty są oczywiście jak piszesz potrzebni, ba, jesteś niezbędny po to by myślący ludzie mogli nabijać kieszenie łatwymi pieniędzmi

Po czwarte : zapomniałem dodać że te pakisy nieroby jak to ujmujecie pootwierali też firmy budowlane żeby tacy jak ty wyrobnicy na nich harowali

Problemem tego świata jest to, że głupcy są pewni siebie a mądrzy pełni wątpliwości.

jasta102 forum jest twoje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
fullcasco napisał:
pokolenie JP
rozumiem twoją niechęć, jako prawosławnego, do JP nr 2
bądźmy jednak obiektywni
był jednym z prekursorów, aby to gniazdo żmij, jakim od zawsze był Watykan przewietrzyć
coś jednak zrobił, co dało podstawy do przełomowych decyzji jego następców
ja to w zasadzie jestem pewien, że zamach na niego był zmontowany przez osobników w torbach po mące na głowach, a nie służby komunistyczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
znowu USrAel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
bodys napisał:
Jedynie fabryki ,budowy i producenci coś wytwarzają i pozawalają gospodarce istnieć i się rozwijać.żeby gospodarka istniała,musi być jakiś wytworzony produkt...I to,że tacy wyrobnicy jak my są niemile widziani,bo harują jak woły,to świadczy tylko i wyłącznie o świadomości patrzących...
nie
to świadczy akurat o was nieroby
jesteście przyzwyczajeni w Polsce do nicnierobienia od wielu wieków
do nieuczenia się również
jak to opisywał tygodnik Wprost
wielkim powodem do dumy było w Polszy schowanie się w redlinie i przeleżenie całego dnia, tak, żeby ekonom nie wypatrzył
żadnej kultury i wewnętrznej potrzeby pracy
jeszcze szydzenie z głupich, co to się za darmo narobili
jedziecie gdzieś w świat
podgonią was do najzwyklejszej pracy przez cały płatny czas, a nie jak w Polsce pogaduszek, spacerów, popijania itp
i wam się w głowach przewraca, że wy nieludzko tyracie za granicą
pieprzone nieroby co od 1000 lat niczego się nie dorobili na dobrej ziemi, w dobrym klimacie, przy najlepszym położeniu i bogactwach naturalnych
dziad zrobi tyle co inny , a mu się widzi
ile to on się nie natrudził

a cos ty stary zboczencu zrobil dobrego dla Polski,chyba to ze Ja opusciles...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
maciek buka
(buka1)
Wiking
Nie, full casco dobrze mówi, a wcześniej Stary janek mi to powiedział. Właśnie jedyną opcją żeby zarobić więcej jest znaleźć sobie drugą pracę 2 etat, lub ewentualnie założyć firmę. Ale abstrachując już od tych kłutni niktórych zasadnych a innych o nic, to jest jednak ciekawostką że w Norwegii prawo tak na prawde zabrania pracować powyżej pewną ilość godzin. Wiadomo można znaleźć drugą prace ale jednak sam fakt jest dziwny, prawo niejako zabrania pracy. To świadczy o tym że państwa europejskie coraz bardziej ingerują w gospodarkę i wtrącają się w sprawy w które tak na prawde nie powinny się wtrącać. Dziś godziny pracy, a jutro powiedzą Ci że nie możesz mieć więcej niż 2 nieruchomości, a po jutrze że musisz mieć samochód powyżej takiej i takie wagi a później dorzucą jeszcze coś. Powili niepozornie robią z nas tak na prawdę niewolników swoich praw. Jak tak dalej pójdzie to w przyszłosci będziemy żyć w świecie w którym prawo reguluje każdą sferę życia i nawet nie będzie sie można głośno zbekać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok