Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jak biedny jest Polak - Norwegia

Czytali temat:
(3203 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bardzo
...
Według raportu, w 2013 r. wartość majątku przeciętnego Polaka to 20,8 tys. dolarów. To ponad cztery razy mniej niż majątek przeciętnego Greka (83,4 tys. dolarów), którego kraj od kilku lat boryka się z głębokim kryzysem gospodarczym. Jednak naprawdę blado wypadamy na tle najmajętniejszych Europejczyków - Szwajcarów; w tym alpejskim kraju jedna osoba zgromadziła przeciętnie majątek o wartości 407,2 tys. dolarów.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/news-polak-20-razy-bied...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
także wzorem zamordowanego sztuczną mgłą pod Smoleńskiem
Pana Prezydenta Pomrocznej
sugeruję zmianę formy grzecznościowej używanej w tej krainie
z Pan, Pani
na
Dziad, Dziadówka
detale
publications.credit-suisse.com/tasks/ren...560-1332EC9100FF5C83
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a i tu powód, aby się nisko ukłonić przeciętnemu Panu Norwegowi, który ma
Norway (USD 380,000)
czyli
przeciętny Dziad ma około 20 tysięcy dularów
a norek 380
w majątku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(fomfny1)
Nowicjusz
A ja nie lubię tematów jak to Polacy mało zarabiają. Zarabia mało ten, który nie ma żadnych ambicji i nic nie potrafi. W Polsce pieniądze leżą na ulicy. Ja się akurat o tym przekonałem. Za mną przekonał się również mój brat. Drugi brat pracuje w IT. Wiem, że aby zarabiac 6-8k/mc, wystarczy przejsc kurs 2miesięczny oraz znac język. Dodam, że nie trzeba miec dużego pojęcia o IT !!!
Za przykład mam znajomego, który za namową brata wybrał się na kurs za który zapłacił 4k, poszedł na rozmowe kwalifikacyjną oraz test i dostał pracę w Katowicach za 6,5k. Banalna sprawa.

Ja osobiście w pół roku poznałem branżę, zainwestowałem 30k i zwróciło mi się to w pół roku.
Nie narzekam na nic. Nie narzekałem również jak pracowałem na magazynie za 2k. Nie narzekałem ponieważ nic nie potrafiłem i nie oczekiwałem, że ktoś za pakowanie towaru wypłaci mi 6k.

Kilka tygodni temu zatrudniałem pracownika, lat 19, po technikum budowlanym, nie potrafił obsłużyc młotowiertarki, wkrętarki, mało tego, nie wiedział, że wkrętarka ma obroty prawo - lewo, szlifierka kątowa to wynalazek dla chłopaka i nie potrafił tego nawet uruchomic. Nie mówię o obsłudze pił i ustawianiu kątów. Jako, że jestem wyrozumiałym człowiekiem ze spokojem dałem czas na naukę. Praca od godziny 8.00 - 15.00. Po kilku dniach chłopak stwierdził, że nie będzie pracowac za 2,5k/mc na rękę, bo on jest fachowcem po szkole i jemu należy się więcej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a ty Kubuś
odmówiłeś już Zdrowaś Maryjo
za Największego w Dziejach Polaka
Józefa syna Mikołaja Przewalskiego
który podarował Polakom Szczecin, Opole, Gdańsk, Wrocław, Olsztyn i autostrady po Panu Adolfie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
fomfny1 napisał:
A ja nie lubię tematów jak to Polacy mało zarabiają.
to jest temat, że
Polacy mało mają
a maja mało, bo od lat tysiąca mało oszczędzali i inwestowali
nie chce mi się szukać
ale chyba ten sejm nazywał się Seym Radomski, który uchwalił ustawę tak w XVII w
za Pierwszej Pomrocznej
a ustawa ta głosiła, że
szlachectwa, czyli polskości zostanie pozbawiony każdy, kto by się handlem, bądź rzemiosłem zajął
bo to zajęcia podłe i dla parchów i łyków jeno przewidziane
żebyś sobie nie myślał, że
Dzieje Głupoty w Polszy to historia króciutka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
kolejny temat zastepczy

a jak tam matka madzi

www.se.pl/wydarzenia/kraj/sesja-wasniews...sniewska_410511.html

jasiu ty to jestes czlonkiem sekty wyznwcow PO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
a ty Kubuś
odmówiłeś już Zdrowaś Maryjo
za Największego w Dziejach Polaka
Józefa syna Mikołaja Przewalskiego
który podarował Polakom Szczecin, Opole, Gdańsk, Wrocław, Olsztyn i autostrady po Panu Adolfie

Modly trwaja non stop.Najwyzsze czlonki partii "wolowego miecza" upadly na kolana aby
uprosic kolejna laske ,oj przepraszam ,łaskę do zrobienia.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
jasiu juz sie laczy w ,,bulu i nadzeji``
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok