Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

giro utbetaling - Norwegia

Czytali temat:
Wojciech Peterson Panda xoxo Szymoniasty26 Kris Fi kajka5555 Dec Dinowy kurt2383 Zdrawomir Bukowiecki AgnesAK Marzena Kulesza (2740 niezalogowanych)
5 Postów
Paweł Gładykowski
(paweł.gładykowski)
Wiking
Witam Pytanko jak jest z tym czekiem .czy moge go zrealizowac w kazdym Banku w Norwegi + poczta .A i czy wyplaca mi na miejscu pieniazki czy tylko moge je przelac na konto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
paweł.gładykowski napisał:
Witam Pytanko jak jest z tym czekiem .czy moge go zrealizowac w kazdym Banku w Norwegi + poczta .A i czy wyplaca mi na miejscu pieniazki czy tylko moge je przelac na konto.
Co prawda nigdy nie miałem z taką formą zwrotu do czynienia, jednak domniemywam iż na tym przekazie jest wyszczególniony domyślnie bank w którym można to zrealizować.
Jednak jeżeli jesteś w Norwegi to nie ma problemu z realizacją tego "czeku" nawet na poczcie.
Pamiętaj jednak iż poczta za samą transakcje pobiera znaczną prowizję. Inne banki również pobierają prowizję za wypłatę gotówki do ręki, ponadto wszystkie placówki mogą zastrzec wypłatę w innym dniu jeżeli jest to znaczna kwota, bodajże powyżej 20 - tys. koron.

NIELOGICZNE jest pobierać gotówkę, jak masz już konto bankowe.

Idź do swojego banku i niech on zrealizuje ten czek na twoje konto, a jak nie masz to daj jakiemuś zaufanemu koledze niech przeleje tą kwotę na własne konto a później na twoje w Polsce bezpośrednio między bankami norwesko/polskim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Prowizja na Poczcie wynosi 50 nok. Jeśli masz konto w DNB to nie będzie prowizji w ogóle. Na Poczcie w sklepie w gotówce dostaniesz do 25 tys od ręki (można się też wcześniej umówić na kwotę do 50 tys, ale to zależy od wewnętrznych reguł sklepu), w Urzędzie Pocztowym 50 tys.. Oczywiście można zrobić przelew na Poczcie, ale tylko na konto DNB. Jeśli jest to konto nie w DNB, to trzeba wypełnić zwykły rachunek z opłatą 75 nok. W Banku, w którym masz konto wszystko pójdzie jeszcze łatwiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok