Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Gdzie szukać pracy? - Norwegia

Czytali temat:
(537 niezalogowanych)
4 Posty
Natka T
(NatkaTe)
Wiking
Witajcie, mam na imię Natalia i bardzo poważnie rozważam wyjazd do Norwegii. Tylko muszę się na razie rozeznać w temacie. Możecie mi podpowiedzieć, w którym mieście w Norwegii najszybciej Polak znajdzie pracę. Jakie macie doświadczenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
NatkaTe napisał:
Witajcie, mam na imię Natalia i bardzo poważnie rozważam wyjazd do Norwegii. Tylko muszę się na razie rozeznać w temacie. Możecie mi podpowiedzieć, w którym mieście w Norwegii najszybciej Polak znajdzie pracę. Jakie macie doświadczenia?

Predkosc znalezienia pracy jest wprost proporcjonalna do doswiadczenia zawodowego, konkretnego zawodu i znajomosci jezyka norweskiego. Im masz lepsze doswiadczenie i konkretny zawod oraz znasz jezyk norweski biegle tym szybciej znajdziesz prace.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
NatkaTe napisał:
jak znasz jezyk i masz wyksztalcenie kierunkowe (w domysle: ogolniak nie daje zadnego zawodu) no i dobrze tez jakies doswiadczenie zwiazane z zawodem to raczej nie powinno byc problemu....

z samym polskim, albo tylko z komunikatywnym angielskim jak to wiekszosc pisze (czytaj: hi, hello, sex pizza fuck you good bye na pol z migowym), po ogolniakach ale szybko uczacych sie, z doswiadczeniem zawodowym: wszedzie gdzie sie dalo po kilka miesiecy i to na czarno bez papierow i kwalifkacji to do norwegii mozna przyjezdzac tylko jako turysta....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
pierdolenie praktycznie wszyscy co tu przyjechali nie znali norweskiego, większośc tu pracujacych zna praktycznie podstawy, w większosci wystarczy angielski i doświadczenie .. trzeba szukać i mieć troszkę farta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Ja bym jeszcze doda ze trza umiec zeby nie dac sie w chuja zrobic bo norki bardzo lubia oszukowac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Matiboy napisał:
pierdolenie praktycznie wszyscy co tu przyjechali nie znali norweskiego, większośc tu pracujacych zna praktycznie podstawy, w większosci wystarczy angielski i doświadczenie .. trzeba szukać i mieć troszkę farta
no do jakiejkolwiek pracy za bylejaka kase to pewnie ze tak...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok