Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(708 niezalogowanych)
51 Postów
Jacek Skuła
(rulekkk)
Nowicjusz
jakie to typowe, kombinowanie ! Szkoda słów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(drobbs)
Wiking
na jeden zjazd mam bilety bo leciałem samolotem i jechałem samochodem i miałem swój bilet na prom ale dwa kolejne zjazdy do polski były polskimi busami i kierowca powiedział że jak bede chciał kopie biletów to mam sie zgłosić do jego firmy i mi oni wyślą ale jak dzwoniłem to mi powiedzieli ze nie wiedza czy z tego okresu znajdą bilety i dlatego pytam na forum i to nie jest wyłudzenie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
no i bingo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
drobbs napisał:
i to nie jest wyłudzenie .
Jak byś tego nie tłumaczył, to niestety jest to wyłudzenie i szkoda dalej tłumaczyć.
Miałeś przecież możliwość zapłacić bezpośrednio za bilety na konto firmy przewozowej przelewem bankowym, dlatego proszę więcej się tu "nie produkować" ponieważ jest to żałosne.
Jechałem również z Oslo do polski i nazad, nie tylko autokarem ale i busem i za każdym razem płaciłem przelewem na konta firm. I żaden kierowca nie miał zastrzeżeń.
Jak się ma legalne opłaty robione przez konto, to nie trzeba żadnych paragonów ani rachunków, wystarczy ksero z wyciągu bankowego z zaznaczonymi kwotami.
A tak to ty wałki kręcisz i firma również.

Ponadto pamiętaj, że jak ktoś tobie odsprzeda rachunek, a płacił przelewem, to skarbówka bardzo łatwo dojdzie do tego od kogo masz ten złom i nie dość, że ty dostaniesz po kieszeni to i jeszcze ten ktoś za oszustwo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(drobbs)
Wiking
a jak jedziesz z kimś do polski samochodem i ktoś kupuje bilet na siebie a Ty na tym bilecie nie widniejesz to co w takim wypadku powiesz mi że to tez wyłudzenie ? Też byś chciał ksero biletu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(drobbs)
Wiking
koniec tematu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
drobbs napisał:
a jak jedziesz z kimś do polski samochodem i ktoś kupuje bilet na siebie a Ty na tym bilecie nie widniejesz to co w takim wypadku powiesz mi że to tez wyłudzenie ? Też byś chciał ksero biletu .
Nie wypada Mi puścić bluzga, jednak przydał by się tobie i to taki siarczysty.

Co do poruszonego problemu.
Jak Jedziesz z Kimś na friko, to jak możesz później żądać legalnego odpisu od podstawy podatkowej ?.
Odpis stosuje ten co legalnie płaci/ponosi legalne koszta/.
Natomiast jak się jedzie wspólnie i legalnie to na każdym bilecie można umieścić swoje Nazwisko jako współpasażer.
Wiem, że to ciężko zrozumieć niektórym, jednak takie jest prawo skarbowe.
Natomiast jest też inne legalne wyjście z tej opresji, by zaliczyć do odpisu całą trasę pomimo braku dokumentacji finansowej na danej trasie.
Jednak ponieważ jesteś zwykłym chamem, to radź sobie sam, płacąc w biurze księgowym.
Może wtedy nauczysz się podstawy kultury na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok