Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zerwanie umowy wynajmu - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Kos (315 niezalogowanych)
3 Posty

(magtis)
Wiking
hej mam pytanie czy ktos wie kiedy mogę zerwać umowe wynajmu domu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
magtis napisał:

Tak, oczywiście. Tym kims jestes TY oraz osoba z która podpisywałas umowę o wynajem. W tej umowie jest to na 100% zaznaczone, poniewaz to głównie interes właściciela. Mozesz tez wypowiedzic wczesniej, ale przepadnie ci depozyt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Ja myślę, że umowę najmu domu możesz zerwac zawsze. Jak, zresztą, każdą umowę można zerwac kiedy się chce. Należy jednak liczyc się z konsekwencjami zerwania umowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Umowe mozna zerwac w przypadku gdy druga strona nie dotrzymala zapisow tej umowy.Konsekwencje zerwania bez podania przyczyny moga byc naprawde dotkliwe,oczywiscie wszystko zalezy od samej umowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Marcin_D)
Początkujący
magtis napisał:

źle zadane pytanie.... umowę się wypowiada lub rozwiązuje itp. naprzykład za wypowiedzeniem 2 miesięcznym, lub innym zawartym w umowie.

Po pierwsze trzeba przeczytać co w niej pisze... zapewne są tam szczegóły jej rozwiązania, wypowiedzenia lub nawet zerwania... tyle że to ostatnie to pewnie będą konsekwencje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Marcin_D)
Początkujący
Właściwie tak jak napisał kzk post wyżej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok