Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

KONIEC ELDORADO , Na razie w Anglii a kiedy w NO ? - Norwegia

Czytali temat:
(469 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Koniec eldorado.
"Socjal"
dopiero po testach z angielskiego!!! .

Zanim imigranci otrzymają świadczenia socjalne będą musieli wykazać się znajomością języka angielskiego oraz udokumentować swoje starania o znalezienie pracy - zapowiada Iain Duncan Smith, minister pracy i emerytur Wielkiej Brytanii.

Testy przeprowadzać będą brytyjskie urzędy pracy. Minister tłumaczy, że w ten sposób państwo będzie mogło eliminować nadużycia ze strony imigrantów.

Pomoc otrzymają tylko te osoby, które faktycznie chcą u nas pracować, a nie żyć "na garnuszku" Brytyjczyków - szef resortu pracy.
---
I co Wy na takie dictum ? ...
Zapraszam do "dyskusji " ...
---
Czyżby to , już się na Wyspach nieoficjalnie zaczęło dziać ? .
Tylu ostatnio Polskich " uchodźców z Albionu" na Norge Ziemi !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Troche z innej beczki!

Caly czas nurtuje mnie kwestia,jak mozna NADUZYWAC opieki socjalnej?!

- mam 3jke dzieci,ale pobieram zasilek tylko na 1dno (chuj ze reszta bedzie glodowac!)zeby nie naduzywac opieki socjalnej!

- stracilem prace,wypracowalem zasilek,zrzekam sie go (przeprowadze sie pod most,zostane wegetarianinem,bede wpierdalal trawe!),bo nie chce naduzywac!

- mialem isc na darmowy kurs norweskiego belkotu (fundowany przez røde kors!) ale zostane w domu,zeby nie naduzywac!

Wracajac do tematu: niby jakie eldorado?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zdzira napisał:

- mam 3jke dzieci,ale pobieram zasilek tylko na 1dno (chuj ze reszta bedzie glodowac!)zeby nie naduzywac opieki socjalnej!
wpadłeś na rok, dwa, pięć do NO, UK jaki w ogóle sens, interes aby dokarmiać twoje bachory w Polszy, chociażby jednego

- stracilem prace,wypracowalem zasilek,zrzekam sie go (przeprowadze sie pod most,zostane wegetarianinem,bede wpierdalal trawe!),bo nie chce naduzywac!
przepracowałeś w NO,UK rok czasu, dwa, pięć, to ile odprowadziłeś w sumie pieniędzy na ten zasiłek, żeby potem przez rok, a może i dwa płacić ci zasiłek. nawet nie 10% tej sumy, to jaki sens, aby cię hodować

- mialem isc na darmowy kurs norweskiego belkotu (fundowany przez røde kors!) ale zostane w domu,zeby nie naduzywac! jaki jest sens dawać cokolwiek dziadu, który z własnych sił nawet nie opanował języka tubylców przez dłuższy czas, wniosek jednostka bez przyszłościowa

kiedy dziad doi system
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
zdzira napisał:
Troche z innej beczki!

- mialem isc na darmowy kurs norweskiego belkotu (fundowany przez røde kors!) ale zostane w domu,zeby nie naduzywac!

...przeciez nie masz domu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
To miej eu-ropejska swinio (jedna z druga!) pretensje do norweskich (angolskich!) ustawodawcow,ktorzy na to pozwalaja!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
właśnie już zamierzają przestać dopłacać do małp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra