Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pytanko o szkole - Norwegia

Czytali temat:
Victoria Victoriss (234 niezalogowanych)
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Przeprowadzam sie z rodzina do Norge pytanie brzmi co kupic w polsce aby przygotowac dzieci do szkoly. Dzieci to chlopcy 7 i 13 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(dawcio123)
Wiking
Moj brat ma 14 lat i jak szedl do szkoly gdzie uczyl sie jezyka, to dostal ksiazki i zeszyty, musial tylko miec wyposazony piornik, a i jeszcze dostal bilet.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
ZimnyDrań napisał:
Przeprowadzam sie z rodzina do Norge pytanie brzmi co kupic w polsce aby przygotowac dzieci do szkoly. Dzieci to chlopcy 7 i 13 lat.

Nic, w sensie podrecznikow, zeszytow, atlasow itp. Plecak i ewentualnie przybory do pisania. Wszystko dostana w szkole. Szkola pokrywa koszty dojazdu jesli odleglosc z domu do szkoly przekracza 4 km.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(malakrolewna)
Wiking
Oprócz plecaków, odpowiedniej odzieży butów na zmianę, nic w zasadzie nie potrzebują, dostaną książki i zeszyty ze szkoły... ja chyba nawet ołówków mojemu dziecku nie kupowałam... Jeśli dziecko ma dojeżdżać do szkoły to dostanie bilet na autobus. Kwestia bardziej ciuchów... tutaj dziecko musi mieć na wyposażeniu "regntoy " czyli spodnie i kurtka przeciwdeszczowe, kalosze... wrzuć w google i popatrz jak to wygląda... może uda się znaleźć coś w Polsce chociaż szczerze mówiąc wątpię bo to w Pl w zasadzie niepotrzebne... nikt na deszcz nie wychodzi, tu wręcz przeciwnie. Polecam zajrzeć do HM ewentualnie Cubusa w PL , może będą mieć bo tu mają. Poza tym większym dylematem jest sam wybór szkoły i klasy ... w sensie bezpośrednio do docelowej klasy, czy nauka przez rok języka... ale to już nie na temat więc jeśli moja opinia pomoże - pisać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
taka jakas
(pompka)
Nowicjusz
w decathlonie sa fajne zestawy p.deszczowe, spodnie i kurtki, kup tez kalosze bo dzieci tutaj kazda przerwe spedzaja na dworze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok