Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2612 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
robertoslo2 napisał:
Lindemas jestes nastepna krowa co dużo ryczy a gowno wie , dowiedz sie co to jest łączenie rodzin a pozniej wypisuj swoje durne teksty

Ok, tlumoku, moze teraz zrozumiesz o co chodzi i o co pyta ta kobieta :

Witam może ktoś mi pomoże odpowiedzieć na następujące pytanie.Jestem w Norwegii u męża w odwiedzinach( przyjeżdżam na trzy miesiące) mąż z naszym dzieckiem mieszkają tam legalnie,on pracuje a dziecko chodzi do szkoły.Nasze małżeństwo chyli się ku upadkowi.Czy mogę starać się o stały pobyt w Norwegii bez połączenia rodzin.

Teraz juz rozumiesz? Czy nadal bedziesz trzymal sie laczenia rodzin, kiedy pytanie dotyczy innych mozliwosci ? Nie dociera do Ciebie, ze jej maz nie ma zamiaru przeprowadzic procedury laczenia rodzin? Moze kobieta powinna poprosic policje, zeby zmusila do tego jej meza ? Hæ? Moze powinna wziac innego faceta, z ulicy, sfalszowac troche dokumentow i udac sie na spotkanie z urzednikiem ?
Moze Ty masz jakies genialne pomysly dla niej ?

Polacz rodzine swoich szarych komorek, bo sie po pustej glowie rozlazly - moze zaczna pracowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
...to może poprzez łączenie rodzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
robertoslo2Jesli jeszcze jestescie małżeństwem a Twój mąż ma pozwolenie na pobyt to nalezy Ci sie pozwolenie . I nie myl tego z łączeniem rodzin to jest całkiem inna sprawa

wytlumacz dlaczego nalezy jej sie pozwolenie i na jakiej innej podstawie niz laczenie rodzin

czyzby z powodow humanitarnych a moze z dyskryminacji hetero
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Lindemans i dallej pokazujesz jaka jestes pusta pare postów wczesniej pisalem ze jej sie należy pozwolenie. A ty sie czepiasz laczenia rodzin idz do UDI to ci wytlumacza co to jest laczenie rodzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
postów wczesniej pisalem ze jej sie należy pozwolenie. A ty sie czepiasz laczenia rodzin

na jakiej podstawie jej sie nalezy ???
za wyjatkiem laczenia rodzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Jadzia Bednarek
(delikat60)
Wiking
robertOslo2 dziekuje ze pomagasz mi slownie jak mam to wszystko załatwić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
robertoslo2 napisał:
Lindemans i dallej pokazujesz jaka jestes pusta pare postów wczesniej pisalem ze jej sie należy pozwolenie. A ty sie czepiasz laczenia rodzin idz do UDI to ci wytlumacza co to jest laczenie rodzin

Pokaz ,ofiaro losu, jaki jestes "pelny" i napisz na jakiej podstawie (oprocz laczenia rodzin, pracy albo studiow) NALEZY sie tej kobiecie pozwolenie ? Ja nie musze chodzic do UDI, ani nigdzie indziej, ja te przepisy znam doskonale w przeciwienstwie do Ciebie.

Bredzisz, ze tej kobiecie nalezy sie pozwolenie i wprowdzasz w blad ja i innych, ktorym naraz wpadnie do glowy, ze tak samo im sie nalezy. Nic jej sie w sprawie legalizacji pobytu nie nalezy. Chyba ze:
-maz zdecyduje sie zapewnic jej utrzymanie w Norwegii (laczenie rodzin), a jak widac nie ma na to ochoty i nikt go nie zmusi,
-kobieta znajdzie prace i na tej podstwie zalegalizuje swoj pobyt.
-trzeci warunek, to studia - raczej odpada.

Moze sie zarejestrowac w NAV, jako poszukujaca pracy i przebywac legalnie na terenie Norwegii max.6 miesiecy. Nie bedzie czlonkiem norweskiego systemu ubezpieczen.

To wszystko i nie ma wiecej nic dla niej. Jak masz jakis news w kwestii zalegalizowania pobytu, ktory jeszcze do mnie nie dotarl - to podaj go tu, a jak nie to zamknij jape i nie wprowadzaj nikogo w blad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marta Pasciewska
(Paciorek)
Wiking
wystarczy pojsc do pracy, Norwegia jest w Shengen, Polakow chetnie przyjma wbrew pozorom!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Paciorek napisał:
wystarczy pojsc do pracy, Norwegia jest w Shengen, Polakow chetnie przyjma wbrew pozorom!rozjebałeś mnie teraz paciorek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
przeciez napisal ze jej sie nalezy na innej podstawie niz laczenie rodzin

pewnie na przxszly obowiazek alimentacyjny UDI DA JEJ POZWOLENIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj