Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ubezpieczenie auta - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Brzeziński lukasz fus Jaroslaw Trzaskawka Kamil Lejczak tomasz karkoszka Magdalena K. patrykkwiatkowski (4136 niezalogowanych)
13 Posty
Kasia Kowalska
(kasiakasia)
Wiking
tydzień temu zakupiliśmy auto na kredyt w Norwegii, w banku od razu dostaliśmy ubezpieczenie oc+ac. moje pytanie: czy kupując auto na kredyt koniecznie muszę je ubezpieczać w banku, czy mogę poszukać innego tow. ubezpieczeniowego? to ubezpieczenie jest bardzo wysokie i póki nie sprzedam auta w PL nie mamy uznanych zniżek. ile płacicie za ubezpieczenie i w jakiej firmie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
Możesz bez problemu zmienić firmę ubezpieczeniową, zniżki z Polski muszą uwzglednic, wystarczy do tego polisa która ma tłumaczenie np. na język angielski. Z doświadczenia wiem że w www.gjensidige.no mają dobre ceny ubezpieczeń.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kasiakasia napisał:tydzień temu zakupiliśmy auto na kredyt, w banku od razu dostaliśmy ubezpieczenie oc+ac. moje pytanie:
...czy kupując auto na kredyt koniecznie muszę je ubezpieczać w banku, czy mogę poszukać innego tow. ubezpieczeniowego?
... to ubezpieczenie jest bardzo wysokie i póki nie sprzedam auta w PL nie mamy uznanych zniżek. ile płacicie za ubezpieczenie i w jakiej firmie

ZAWSZE jest coś za coś ...
---
Do momentu całkowitej spłaty kredytu ... AUTO NIE JEST WASZE , TYLKO BANKU ... ! w którym dostaliście konkretny kredyt .
Wy jak na razie jesteście tylko użytkownikami a nie Właścicielami ... taka jest Gorzka Prawda .
---
Dokładnie tak samo , jak byście wypożyczyli auto z wypożyczalni ...
---
Dlatego Bank , zabezpiecza się takim a nie innym ubezpieczeniem w instytucji ubezpieczeniowej , stąd i dodatkowo wysokie koszta .
---
Trzeba było przed kupnem , sprawdzić jaki bank pobiera najniższe koszta obsługi / w które wchodzi również i ubezpieczenie /
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
póki nie sprzedam auta w PL nie mamy uznanych zniżek. ile płacicie za ubezpieczenie i w jakiej firmie
a co ma sprzedaz do znizek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Kasia Kowalska
(kasiakasia)
Wiking
patim napisał:
póki nie sprzedam auta w PL nie mamy uznanych zniżek. ile płacicie za ubezpieczenie i w jakiej firmie
a co ma sprzedaz do znizek

to nie jest mój wymysł dostałam taka inf. z banku że zniżka może być przypisana tylko do jednego samochodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Radek napisał:...Możesz bez problemu zmienić firmę ubezpieczeniową
TA .......aaa...... od razu ... !!!.
---
Niby na jakiej podstawie , skoro auto nie jest ich własnością ...!!! .
---
Co zaś do Polskich zniżek to faktycznie , nie trzeba żadnej sprzedaży w Polsce by tu mieć uznaną zniżkę .
Sam Mam w Polsce Auto i Tutaj , i bez problemu uznano zniżki .
Jednak to ubezpieczenie , które Oni mają teraz nie obejmuje zniżek ...!!!
---
Ponieważ jest to ubezpieczenie od zabezpieczenia Banku przed ...prawidłowością spłaty kredytu ... ORAZ innych zdarzeń nie tylko na drodze ... które zostało scedowane na kupujących i nic ponad to !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Kasia Kowalska
(kasiakasia)
Wiking
Radek napisał:
Możesz bez problemu zmienić firmę ubezpieczeniową, zniżki z Polski muszą uwzglednic, wystarczy do tego polisa która ma tłumaczenie np. na język angielski. Z doświadczenia wiem że w www.gjensidige.no mają dobre ceny ubezpieczeń.

dziękuję za informację
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Kasia Kowalska
(kasiakasia)
Wiking
gabriel napisał:
Radek napisał:...Możesz bez problemu zmienić firmę ubezpieczeniową
TA .......aaa...... od razu ... !!!.
---
Niby na jakiej podstawie , skoro auto nie jest ich własnością ...!!! .
---
Co zaś do Polskich zniżek to faktycznie , nie trzeba żadnej sprzedaży w Polsce by tu mieć uznaną zniżkę .
Sam Mam w Polsce Auto i Tutaj , i bez problemu uznano zniżki .
Jednak to ubezpieczenie , które Oni mają teraz nie obejmuje zniżek ...!!!
---
Ponieważ jest to ubezpieczenie od zabezpieczenia Banku przed ...prawidłowością spłaty kredytu ... ORAZ innych zdarzeń nie tylko na drodze ... które zostało scedowane na kupujących i nic ponad to !

ale proszono mnie o dostarczenie polskiej polisy i historii przebiegu ubezp. babka w banku wszystko przyjęła, uwzględniła znizkę tylko pod warunkiem wyzbycia się auta w PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kasiakasia napisał:...ale proszono mnie o dostarczenie polskiej polisy ...
...i historii przebiegu ubezp.
babka w banku wszystko przyjęła, uwzględniła znizkę tylko pod warunkiem wyzbycia się auta w PL

No ... wszystko jak należy , skoro sami nadmieniliście iż macie ubezpieczenie jednak w Polsce , to zażądali właśnie HISTORII ... by zobaczyć jakimi jesteście klientami Innych Ubezpieczalni i tyle .
---
Ponieważ to ubezpieczalnia zagraniczna , to nie mieli bezpośredniego dostępu do danych .
---
Tu w Norge , wpisali by nazwisko do programu ubezpieczeniowego i w minutę , mieli by wszystko jak na dłoni ... nawet z mandatami za przekroczenie prędkości ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Jeśli możecie zmienić to sparebank1 jest tani
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok