Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz Brzeziński lukasz fus Jaroslaw Trzaskawka Kamil Lejczak tomasz karkoszka Magdalena K. patrykkwiatkowski (4135 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Moga zmienic ubezpieczyciela tylko musza miec AC rowniez wykupione pelne "full kasko". O ile oczywiscie w umowie kredytowej niezostalo wpisane ze tylko firma ubezpieczeniowa banku moze ubezpieczac samochod aby dostali kredyt. W takim przypadku trzeba kredytem na samochod z innego banku splacic ten bank i juz mozna zmienic ubezpieczyciela.

nawet z mandatami za przekroczenie prędkości

Hehe "take rzeczy to tylko w Erze". Pewnie ci sie pomylilo. Bo jest taka opcja jak GPS w samochodzie rejestrujacy predkosc dla mlodych kierowcow aby dostac dodatkowa znizke i jest to z krajow skandynawskich tylko w Szwecji i nie ma jeszcze w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:...Pewnie ci sie pomylilo...Nic Mi się nie pomyliło .
Dwa lata temu chciałem przejść z IF do innej , ponoć tańszej Firmy , właśnie znajomy robił taki transfer .
---
To się ... "podpiąłem" ...
---
A gdy przyszło do obliczania Mojej stawki , to okazało się iż Mam większą stawkę niż w IF ...!!! Znajomy zapytał się dlaczego , to Facet powiedział iż mam mandat za przekroczenie prędkości i tak faktycznie było , jednak to było ... DWA LATA WCZEŚNIEJ ... / tu nic nie zapominają / .
---
Dałem sobie dlatego siana i zostałem z IF teraz Mam 60% zniżki i olewam to wszystko .
---
Za podniesienie progu kilometrów z 12 tys na 30 tys zapłaciłem jedynie 200 nok ! .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
To czy ktos mial mandat za przekroczenie predkosci to jest w bazie danych ale policji. Jesli ubezpieczyciel to ma to jest to nielegalnie posiadana informacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:
To czy ktos mial mandat za przekroczenie predkosci to jest w bazie danych ale policji. Jesli ubezpieczyciel to ma to jest to nielegalnie posiadana informacja.
To już naprawdę ... nie jest Mój problem ... od tamtej pory , staram się robić wszystko , by nie być znowu w jakiejkolwiek bazie z Politi na czele ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
qmulus napisał:
Jeśli możecie zmienić to sparebank1 jest tani

Byłem ubezpieczony kiedyś w Sparebank 1 jak i z resztą wielu moich znajomych i wiem z doświadczenia że w Gjensidige jest o wiele taniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Przed podjeciem wziecia ubezpieczenia w Norwegii,dobrze jest miec historie ubezpieczenia z Polski,przetlumaczona na jezyk angielski,jesli w Polsce byles lub bylas ubezpieczony(a) w kilku ubezpieczycielach to tym wiecej kartek do tłumaczenia.Kazde towarzystwo ubezpieczeniowe daje historie tylko w ich sieci,jest to pojedyncza kartka. Z ubezpieczycieli ja polecalbym If.no ale kazdy ma swoj wybor,a nie zawsze tani jest dobry,a czekanie tez kosztuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok