Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Firma jednoosobowa i praca u kogos - Norwegia

Czytali temat:
M N Aleksandra Jurek tomasz wojcik agnieszka xxxxxx Filip Michalski anszafr Viking Power Michal2212 anna0504 (1241 niezalogowanych)
6 Postów
Joanna Krulikowska
(chanel86)
Wiking
Mam pytanko moze ktos tez byl w takiej sytuacji i mi podpowie co zrobic.

Pracuje w prywatnej firmie 3-osobowej. Dostaje stala pensje miesieczna. Pracuje od 8-16.
Ale chcialabym otworzyc firme swoja jednoosobowa. Czyli pracowalabym u kogos a zarazem mialabym firme jednoosobowa i pracowala sobie na wlasne konto po godzinach pracy czyli np.od 17. Oczywiscie firma w innej branzy wiec nie bylabym konkurencja dla swojego szefa.
Jak to wyglada z rozliczaniem sie jezeli chodzi o podatek? Czego potrzebuje do otworzenia firmy jednoosobowej?
I domyslam sie ze na poczatku nie bedzie jakiegos wielkiego ruchu i kokosow, ale chcialam dorywczo cos miec zeby zawsze jakies pare koron wpadlo dodatkowo. Firma by zajmowala sie drobnymi uslugami kosmetycznymi.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
chanel86 napisał:

Pracuje w prywatnej firmie 3-osobowej. Dostaje stala pensje miesieczna. Pracuje od 8-16.
Ale chcialabym otworzyc firme swoja jednoosobowa. Czyli pracowalabym u kogos a zarazem mialabym firme jednoosobowa i pracowala sobie na wlasne konto po godzinach pracy czyli np.od 17. Oczywiscie firma w innej branzy wiec nie bylabym konkurencja dla swojego szefa.
Jak to wyglada z rozliczaniem sie jezeli chodzi o podatek? Czego potrzebuje do otworzenia firmy jednoosobowej?
I domyslam sie ze na poczatku nie bedzie jakiegos wielkiego ruchu i kokosow, ale chcialam dorywczo cos miec zeby zawsze jakies pare koron wpadlo dodatkowo. Firma by zajmowala sie drobnymi uslugami kosmetycznymi.

Pozdrawiam

no co...
altinn.no zakladasz firme przez neta w 15/20 minut...
i juz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Joanna Krulikowska
(chanel86)
Wiking
Ok to tam otworzę firmę
Ale co z rozliczeniami sie iza usługi td.
Jak wyglada rozliczanie sie ze skattem, jezeli pracuje w firmie i mam swoja prywatna firmę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
chanel86 napisał:

Pozdrawiam

zebys sie jeszcze nie zesral po godzinach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
nie pomogliscie rodakowi czy nie macie pojecia

dostaniesz inna karte podatkowa bez tabeli tylko procentowa a z firmy zaplacisz podatek od dochodu jaki zadeklarujesz 4 razy w roku,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok