Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ryby i owoce morza - Bergen i okolice - Norwegia

Czytali temat:
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
Chciałbym się zapytać. gdzie można kupić w Bergen świeże ryby, tudzież owoce morza prosto z łodzi od rybaka - wędkarza, tak jak na przykład jest na naszym polskim wybrzeżu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
bergen slynie z targu rybnego tam wszystko cacy kupisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
no tak ale tam sa ryby i owoce morza strasznie drogie leza one w tym lodzie nie wiadomo jak dlugo ? a mi chodzi o rybki prosto od rybaka swierzutkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
grzechu73 napisał:
no tak ale tam sa ryby i owoce morza strasznie drogie leza one w tym lodzie nie wiadomo jak dlugo ? a mi chodzi o rybki prosto od rybaka swierzutkie
Nie wiem jak u Was w Bergen , jednak w Mojej Wsi , kupno prosto z kutra ...
Świeżych Ryb ,Krewetek , i tych Innych Mecyi ... jest dużo droższe , Niż ten sam towar ze sklepu rybnego , który jest oddalony od tej łodzi niecałe 200-m w linii prostej .
---
A co ciekawe , Jak rybak tego towaru nie sprzeda z łodzi to następnie cała pozostałość "LĄDUJE" właśnie w tymże sklepie .
---
Takie luźne spostrzeżenie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
to wedka i nad wode przyjemne z pozytecznym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
no ciekawe spostrzezenie ze rybki drozsze u rybaka prosto z lodzi moze tak dlatego ze polakowi ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
grzechu73 napisał:no ciekawe spostrzezenie ze rybki drozsze u rybaka prosto z lodzi moze tak dlatego ze polakowi ?
Reprezentujesz akurat , ciężki przypadek .................................... !!! .
Naprawdę niewymowne w dzisiejszy Świąteczny Dzień .
---
Co Ma akurat Polak do tego , skoro ceny są jasno i wielkimi cyframi wypisane na kartkach przy danym produkcie połowu !!! .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Grzegorz Ostapowicz
(grzechu73)
Stały Bywalec
ceny na kartkach to moga byc w sklepie z gory ustalone zalezne sa od wielu czynnikow miedzy innymi podazy i popytu , a rybak jak nie sprzeda to co z tym zrobi wrzuc spowrotemi do morza albo odda za grosze do przetworni ,moze sam ustawic ceny zaleznie od wielkosci polowu . mowimy tu o mniejszych jednostkach nie tralowcach lowiacych na tony wedlug przyznanych w czesniej limitow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(she28)
Wiking
Macie jakies namiary do jakiegos rybaka w Bergen i okolicach który sprzedaje prosto z łodzi? chce kupic świeże i dopiero co złowione...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Ja łowię same "Syrenki" na przykład.....
.....A Ciebie co interesuje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok