Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Motocykl do Norwegii - Norwegia

9 Postów
Dominik O
(sata1)
Wiking
Witam, kilka miesiecy temu przeniosłem sie do Oslo na stałe ale w sumie bedzie niecałe 2 lata , i nie bardzo mam znajomych ogarnietych w tej dziedzinie, mianowicie mam motocykl w Pl i chcialbym go sprowadzic do siebie. Pytanie czy sa jakies obejscia zeby nie placic jakis niesamowitych taxów albo co zrobic zeby było jak najtaniej motocykl warty niecałe 20tys. POMOCY!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów
Ola Kowalczyk
(ola22312)
Stały Bywalec
Witam,ogolnie rzecz biorac to nie ma takiej mozliwosci.
Jesli chodzi o motocykle,auta oraz silniki zaburtowe,wszyscy musimy bulic TAX....

Sa tzw kruczki prawne ktore umozliwiaja obnizyc oplate,lecz sa tak zawile ze szkoda zachodu.
Sorki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Dominik O
(sata1)
Wiking
obilo mi sie cos o uszy ze mozna motocykl w czesciach przywiesc cos jak gdyby nie sprawny do jazdy moze sie da kupic rame a reszte mozna przywiesc normalnie czlowiek by sobie nie zawracal glowy ale teraz akurat pieniadze ida na swoj kat takze szukam jakiegos obejscia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
sata1 napisał:
Witam, kilka miesiecy temu przeniosłem sie do Oslo na stałe ale w sumie bedzie niecałe 2 lata , i nie bardzo mam znajomych ogarnietych w tej dziedzinie, mianowicie mam motocykl w Pl i chcialbym go sprowadzic do siebie. Pytanie czy sa jakies obejscia zeby nie placic jakis niesamowitych taxów albo co zrobic zeby było jak najtaniej motocykl warty niecałe 20tys. POMOCY! przyczepka i na tor z nim tylko, nie lepiej sprzedać w PL, dołożyć kilka tysi i kupić tutaj? za 60.000nok juz cos wybierzesz, szukałeś chociaż?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów
Ola Kowalczyk
(ola22312)
Stały Bywalec
sata1 napisał:
obilo mi sie cos o uszy ze mozna motocykl w czesciach przywiesc cos jak gdyby nie sprawny do jazdy moze sie da kupic rame a reszte mozna przywiesc normalnie czlowiek by sobie nie zawracal glowy ale teraz akurat pieniadze ida na swoj kat takze szukam jakiegos obejscia...

Zgadza sie ,tylko trzeba miec taki sam motocykl w Norge,oczywiscie musisz miec to udokumentowane papierem.
Taki sam motocykl,taki sam model itd...
Jaka kolwiek czesc sciagniesz,stara musisz przedstawic na Toll itd...
Naprawde jest to strasznie zawile,wiec raczej nie bedzie Ci sie chcialo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Dominik O
(sata1)
Wiking
proste ze szukalem na torze i tak nie bede mial czas jezdzic a gixer 1000 nie kupie tu za 60k od 80 sie zaczynaja... dramat a jak wezme 20k Pln za swoj to wszystko a tak jak mowie kasa leci juz na cos...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Kowalcze
(e30kowal)
Wiking
Jak zrobiłeś z tym motocyklem?
Ja tydzień temu przyjechałem swoim z PL i na razie mam plan taki, że jak trzeba będzie zapłacić cło na początku przyszłego roku (wtedy mija mi rok w NO) to zapłacę... W sumie itak nie będę na tym stratny w ogólnym rozrachunku, bo nawet jak zapłacę cło to po prostu zwiększę jego wartość. W PL kupiłem go za 13 tysi PLN a tu za jakiś czas będę mógł go sprzedać za około 70 tys NOK, czyli nawet płacąc między 40 a 50 tys NOK cła nie jest źle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok