Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz Pr. Katarzyna Kasicka Katarzyna Ambrozinska kokolino Pio TR (3078 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
2 tygodnie temu, to byl pierwszy barnetrygd wyplacony na biezaco? Bo jesli tak, to poprostu byl za 1 miesiac z opoznieniem, a teraz juz normalnie z koncem miesiaca.

Papier, ktory przetlumaczylas niewielkie ma znaczenie, bo i tak druk z Norwegii musi wypelnic strona polska. Tak czy inaczej druki zostana wyslane do Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Agnieszka Fornal
(agusia90)
Wiking
Tak, pierwszy. Aha to juz wiem. Dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
natalia rój
(nati_r01)
Wiking
agusia90 napisał:
Ja przywiozlam sobie papier z polski juz z Mopsu ze nie pobieram tam zadnego zasilku na dziecko i od kiedy nie pobieram. Przetlumaczone. Mam nadzieje ze bedzie szybciej... Dostaje narazie na bierzaco rodzinne, ale czekam na to 'wstecz'. Tylko dziwi mnie jedna sprawa, myslalam ze rodzinne jest wysylana raz na miesiac. Dwa tyg temu dostalam 970 nok i wczoraj znow dostalam poczta czek na 970 nok. Czyli co, co dwa tyg jest rodzinne wysylane?

wiesz co jesli chodzi o ten papier z mopsu przetlumaczony to ja tez to mialam i oczywiscie bylo skladane razem z innymi papierami wymaganymi przy staranius ie o rodzinne i gwarantuje ze to jak widac w moim temacie nic nie dalo jesli chodzi o przyspieszenie sprawy bo oni i tak po swojemu sprawdzaja wszystko w polsce. narazie cisza z nav a maz pracuje calymi dniami i zywcem nie ma jak sie tam wybrac ale mysle ze cos bedzie musial wykombinowac bo jak sie to zostawi bez echa to bedzie sie ciaglo w nieskonczonosc..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Nati i inne blachary wracać do Polski,jeśli już tu jesteście to zapraszam do jakiejkolwiek ROBOTY a nie social ciągnąć.Wstyd normalnie,TFUU
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
przeciez one z Polski pisza ,czytac nie umiesz

a maz pracuje calymi dniami i zywcem nie ma jak sie tam wybrac
tu nie wolno tyle pracowac

niech napisze meila
bedzie mial podkladke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Walander napisał:
Nati i inne blachary wracać do Polski,jeśli już tu jesteście to zapraszam do jakiejkolwiek ROBOTY a nie social ciągnąć.Wstyd normalnie,TFUU

Ciagnac social???
Mozesz sprecyzowac o co ci chodzi? Bo jak na razie, to mowa jest o barnetrygd - dodatku rodzinnym na dziecko. Barnetrygd nie ma nic wspolnego z pomoca socialna, ten dodatek nalezy sie kazdemu, bez wzgledu na dochod, kto ma dziecko i spelnia warunki.
Pomylilo ci sie cos, ale nikt nie powinien byc zdziwony, bo z twojego ryja bije prymityw na kilometr. Zanim zaczniesz wyzywac od blachar, to uzupelnij wiedze, pomoge ci niedojdo : Lov 8 mars 2002 nr.4 om barnetrygd, §1, mozesz czytac dalej kapitel II, ale watpie abys zrozumial.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Walander napisał:
Nati i inne blachary wracać do Polski,jeśli już tu jesteście to zapraszam do jakiejkolwiek ROBOTY a nie social ciągnąć.Wstyd normalnie,TFUUteeee burek spierdalaj ze swoją sunią do budy, nawet tłumaczył ci nie bede co to barnetrygd
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Nie moglam sie powstrzymac, odwiedzialm profil Walander
Wyraz twarzy obojga zupelnie nieskalany mysleniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Lindemans napisał:
Nie moglam sie powstrzymac, odwiedzialm profil Walander
Wyraz twarzy obojga zupelnie nieskalany mysleniem
...bo w dzieciństwie nie dostawali barnetrygd...

..."zła kobieto"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
może mi ktoś powiedzieć po jakim czasie pracując w Norwegii mozna składać papiery na rodzinne, bo słyszałam , że po pół roku czasu przepracowanego w Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok