Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy należy mi sie FERIEPENGE ?? - Norwegia

Czytali temat:
(497 niezalogowanych)
2 Posty
Kuba Zelek
(Kubeusz)
Wiking
Witam serdecznie. Mam pytanie co do feriepenge. Pracowalem w Norwegi 4 miesiace. Normalnie odprowadzano podadek. Na umowie pisało mi + feriepenge. Pracowalem tam w 2011 roku i nadal cisza. Należy mi sie wgl ta wyplata od pracodawcy?? Z góry wielkie dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów
pie knis
(pieknis)
Stały Bywalec
Poczekaj kolejne 2 lata. Moze cos sie ruszy !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Kuba Zelek
(Kubeusz)
Wiking
nie chodzi o to tylko na poczatku myslalem ze trzeba przepracowac minimum rok wiec olalem temat i ostatnio temat powrocil w sesie rozmawialem ze znajomymi i okazuje sie inaczej wiec pytam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów
pie knis
(pieknis)
Stały Bywalec
Wlasnie: trzeba bylo pomyslec - na poczatku !
Jesli jestes teraz w pl. to dupa blada (gdybys byl w no. mozesz chuja podac do forliksrådet), ale jakos wcale mi ciebie nie szkoda !!

p/s:
gwoli scislosci: feriepenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
guzik już dostaniesz,a nie feriepenger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Kubeusz napisał:
... Pracowalem w Norwegi 4 miesiace. Normalnie odprowadzano podadek. Na umowie pisało mi + feriepenge...
A twoim zdaniem , to Ile tej Forsy Urlopowej Powinieneś dostać za te cztery Miesiące !? .
HE ... eee ... skoro to tylko 10,2-% sumy brutto , minus zaliczka na podatek ! .
---

Zakładam iż do ZZ nie należałeś to i 12-% też nie miałeś .
---
Jeżeli była to legalna Norweska Firma , to feriepenger otrzymałeś razem z Ostatnią wypłatą , ponieważ poważny pracodawca z taką śmieszną kwotą , nie bawił by się na następny rok rozliczeniowy .
---
Mogłeś mieć również Feriepenger , dodane do podstawowej stawki godzinowej Brutto , ponieważ i taka też jest legalna możliwość ... .
---
Jest sporo różnych możliwości .
TAK MNIEMAM .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
feriepenger dodane do stawki godzinowej ?

wtf ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Kubeusz napisał:
na poczatku myslalem ale czy na pewno?
Zgłoś wpis
Oceń wpis: