Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Damian Kowalski (2521 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Czyli w poniedzialek/wtorek beda w skrzynkach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nie będzie kto miał dostać to już ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
mam kolege który jest w norge 3lata, mieszka cały czas w tym samym miejscu, wczesniejsze lata dostawał normalnie tu pocztą a w tym roku nie wiadomo dlaczego wysłali mu do pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AndersB napisał:
mam kolege który jest w norge 3lata, mieszka cały czas w tym samym miejscu, wczesniejsze lata dostawał normalnie tu pocztą a w tym roku nie wiadomo dlaczego wysłali mu do pl
Może Ten Kolega ma -D- Numer i dlatego ? .
---
Można gdybać , tak jak już napisałem powyżej .
---
Niemniej to nie jest żaden problem , by się przejść do Urzędu z Własnym Dokumentem Tożsamości i spokojnie zapytać się ... :
---
DLACZEGO DO KYRWY NĘDZY , nie przysłaliście MI SKALNIAKI ybane ... ,zeznania podatkowego do tej pory ...!!! . ILEŻ MOĘ DO CHOLERY CZEKAĆ NA TEN GÓWNIANY PAPIREK ...!!! .
---
NO ... !
---
Proste ... proste jak drut ...................................................... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Ano można gdybać jak był 1 taki co gdybał dlaczego mu nie przesłali...

więc poszedł i zapytał....

a oni mu: że wysłali...

wiec ja go pytam: a sprawdzasz miedzy ulotkami i innymi reklamami jak wyciągasz ze skrzynki?

a on: że nie zawsze bo czasem sie do pracy spieszy i wyrzuca wszystko

...ręce mi opadły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AndersB napisał:więc poszedł i zapytał....
a oni mu: że wysłali...
wiec ja go pytam: a sprawdzasz miedzy ulotkami i innymi reklamami jak wyciągasz ze skrzynki?
a on: że nie zawsze bo czasem sie do pracy spieszy i wyrzuca wszystko
...ręce mi opadły

Dobre ...
Zwłaszcza , że teraz Koperta jest mała a dokument z ulotką złożony w pół i koperta jest zwykła , bez żadnych nadruków ... tylko w okienku nazwisko z adresem ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
z s
(jay)
Nowicjusz
Ja przyjechałem do Norwegii w tamtym roku w listopadzie, od tamtego czasu pracuje, legalnie. Selvangivelse dostałem z tydzień temu, ale doleciało do Polski. Natomiast jak zamawiałem MiniID to czekałem 4 dni ale już przyszło tutaj na norweski adres.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
DDDDDD WWWWW
(hej)
Wiking
Jeśli ktoś jest w stanie, bardzo proszę mi odpowiedzieć:
Dlaczego dostałem Forelopig oversikt over skatter 2012 i Selvangivelse 2012 skoro w 2012 nie byłem w Norwegii?
Pracowałem w hotelu w lipcu 2011, dostałem PIT, rozliczyłem się w Polsce, dostałem zwrot podatku z Norwegii i myślałem, że już po wszystkim.. O co więc chodzi?
W wyliczeniach Selvangivelse 2012 na pozycji Lonn jest 1695, po czym Fradrag jest -1695 i ogólna suma = 0. Na Forelopig oversikt.. u góry strony przy Forkuddstrekk też jest 0.
Piszę norweskimi nazwami, bo do końca nie jestem pewien swoich tłumaczeń, a norweskiego nie znam.

Czy dobrze rozumiem, że nic nie muszę z tym robić??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak pracowałeś w 2011 to pewnie zapomniałeś o feriepengar wypłaconym w 2012 a to był twój dochód jak by nie było a dlaczego masz fradrag na minus w tej samej kwocie to już by gdybać albo znać cały twój życiorys
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
DDDDDD WWWWW
(hej)
Wiking
Niestety ja nie miałem urlopu, bo pracowałem na umowę zlecenie "aż" 11 dni.. Suma podana na dokumencie (jeśli jest w koronach) też nie zgadza się z wypłaconym zwrotem podatku.. Więc nie wiem.. Czy coś powinienem z tym dalej robić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok