Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

KONTRAKT O WYNAJEM PKOJU - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz K (942 niezalogowanych)
1 Post
Magda Kowalska
(Magdaww86)
Wiking
Witam. Mam pytanie. W mieszkaniu, ktore wynajmuje chcialabym wynajac pokoj. Nie jestem jednak pewna czy w kontrakcie o wynajem tego wlasnie pokoju powinny pojawic sie moje dane czy dane wlasciciela mieszkania? I jeszcze jedno... Wie ktos moze jakie dokumenty sa potrzebne do pierwszego zameldowania w Norwegii ?? Za pomoc serdecznie dziekuje, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
a w kontrakcie masz zapis o podnajmowaniu??? zapewne masz.....
powiedz lepiej norkowi ze chcesz wynajac mieszanie z ziomkiem na spolke to stworzycie nowy kontrakt...
scenariusz z zycia kumpla wziety:
na kolanie spisana umowa... wszystko bylo okej, norek wiedzial o tym ze jeden pokoj bedzie z kims na spolke... i wszystko bylo okej do momentu kontroli z urzedu skarbowego...
gosciu wynajmowal pokoj dwadziescia iles metrow w wiekszym mieszkaniu cos okolo 60 metrow...
a jako pendeler mozesz miesz max zdaje na dwoch 55m?? za duzo bylo jak przyszlo co do czego i polecialo mu troche kasy z podatku...
i pozniej jakies glupie tlumaczenie.... telefony, jakies glupie grozby.... nigdy nie wiesz na kogo trafisz...
ja Ci doradzam nowy kontrakt.... a jesli norek nie widzi - bo to zupelne osobne mieszkanie a nie hybelek w domu to sprawdzaj i pytaj dokladnie czy na stale czy pendeler czy co czy jak.... i rob jak chcesz - nawet i wynajmij cale za 2x tyle kasy.... tylko blagam: udawaj wtedy na przylad litwinow....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok