Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Witam Wszystkich.Pierwsze kroki na nowym lądzie :) - Norwegia

Czytali temat:
(766 niezalogowanych)
6 Postów
czarek m
(czarli77)
Wiking
Za parę dni mam jechać do pracy do Norwegii w charakterze montera rusztowań w jednej z tamtejszych stoczni. z racji tego ze większość z Was juz mieszka tam i jest zatrudniona ,mam do Was parę pytań związanych z praca jak i zyciem w Norwegii.
1. Do czego przywiązują największą wage pracodawcy w stoczniach i na co musi zwracać uwagę monter rusztowań?
2. Jesli mam Żonę i dwoje (bliźniaki 13 miesięcy) to ile procentowy podatek bede płacił ? (Żona i dzieci na razie zostają w Polsce) czy pracodawca załatwia wszystkie formalności związane z podatkiem,dodatkami rodzinnymi itp?
3. W przypadku kiedy rodzina jest w Polsce czy przysługuje mi dodatek na dzieci (jesli tak to w jakiej wysokości)?
4.Jakie rzeczy najlepiej zabrać ze sobą jeśli się jedzie pierwszy raz?
5.Zaproponowano mi stawkę 160 kor/h na start, czy to dobre wynagrodzenie?
6. Po przyjeździe będę chciał sie uczyć języka norweskiego jak i zacząć załatwiać formalności z praca dla Żony ( magister pielęgniarstwa ) czy znacie jakieś szkoły Norweskiego dla obcokrajowców, gdzie mogę sie udać aby złożyć dokumenty mojej Żony?
Ogólnie jesli macie jakieś uwagi ,czy wskazówki które mogą ułatwić mi życie i pomócw zaaklimatyzowaniu sie w nowym miejscu - napiszcie ,będę bardzo wdzięczny.
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Czarek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
zona pewnie zarobi 2 razy wiecej niz ty lepiej niech sie uczy szybko jezyka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
czarek m
(czarli77)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
czarek m
(czarli77)
Wiking
Wacek1 napisał:
czarli77 napisał:
Za parę dni mam jechać do pracy do Norwegii w charakterze montera rusztowań w jednej z tamtejszych stoczni. z racji tego ze większość z Was juz mieszka tam i jest zatrudniona ,mam do Was parę pytań związanych z praca jak i zyciem w Norwegii.
1. Do czego przywiązują największą wage pracodawcy w stoczniach i na co musi zwracać uwagę monter rusztowań?
2. Jesli mam Żonę i dwoje (bliźniaki 13 miesięcy) to ile procentowy podatek bede płacił ? (Żona i dzieci na razie zostają w Polsce) czy pracodawca załatwia wszystkie formalności związane z podatkiem,dodatkami rodzinnymi itp?
3. W przypadku kiedy rodzina jest w Polsce czy przysługuje mi dodatek na dzieci (jesli tak to w jakiej wysokości)?
4.Jakie rzeczy najlepiej zabrać ze sobą jeśli się jedzie pierwszy raz?
5.Zaproponowano mi stawkę 160 kor/h na start, czy to dobre wynagrodzenie?
6. Po przyjeździe będę chciał sie uczyć języka norweskiego jak i zacząć załatwiać formalności z praca dla Żony ( magister pielęgniarstwa ) czy znacie jakieś szkoły Norweskiego dla obcokrajowców, gdzie mogę sie udać aby złożyć dokumenty mojej Żony?
Ogólnie jesli macie jakieś uwagi ,czy wskazówki które mogą ułatwić mi życie i pomócw zaaklimatyzowaniu sie w nowym miejscu - napiszcie ,będę bardzo wdzięczny.
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Czarek

Przestan wkurwiac ludzi i poczytaj sobie forum - wszystkie twoje idiotyczne pytanka byly tu setki razy. Wpisz w wyszukiwarke leniu!!!

Porade Ad punktu 2 znajdzies tu:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/235/komen..._-_co_robic%3f!.html

czy ktoś cie zmuszał do czytania mojego postu???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Wacek1 napisał:
[b]czarli77 napisał:

Ty mnie zmuszasz przez sam fakt publikacji durnego posta jebany gamoniu.

ehhh, przypomnialo mi sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Karol.Ky napisał:
Wacek1 napisał:
[b]czarli77 napisał:

Ty mnie zmuszasz przez sam fakt publikacji durnego posta jebany gamoniu.

ehhh, przypomnialo mi sie

Brawo Karolu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
W A C E K cierpisz? Zrób sobie dobrze na obcego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
4altee napisał:

bedzie drugi, zaraz po tobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Wacek1 napisał:
4altee napisał:

bedzie drugi, zaraz po tobie
,dla wyluzowania poogladaj sobie produkcje prosto z Wrocka....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
czarek m
(czarli77)
Wiking
widzę ze i tu nie brakuje buraków i nieszczęśliwych ludzi :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok