Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

co potrzebuje dziecko?? - Norwegia

Czytali temat:
Karolina Karolina 1234 Anleggs-tjenester .no Natalia Chojnacki (1890 niezalogowanych)
4 Posty
arek fefefefe
(areczek88)
Wiking
Co potrzebuje dziecko idąc do przedszkola??
Chodzi mi o jakaś wyprawkę i czy w przedszkolu dziecko dostaje posiłki idąc na 10 godziny??
Wiem, ze to sa pewnie głupie pytanie, ale jestem samotnie wychowującym dziecko ojcem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
zobacz strone przedszkola
nie wszystkie daja jesc codziennie ,dzieci nosza mattpaki i picie

najwazniejsze to kombinezon ocieplany na zime i podgumowany na wiosne
gumowce letnie i ocieplane (zalezy od pory roku) ewentualnie sniegowce
rekawiczki przeciwdeszczowe , kapcie
pojemnik na jedzenie (matpaka)i butelka
pieluchy i chusteczki
ubranie na zmiane i welniana bielizna
wszystko podpisane
narty i buty
wozek i spiwor do spania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
potrzebuje ciuchy na przebranie ( kilka par majtek, skarpetek, rajstop , + spodnie, koszulka , i coś z długim rękawem), teraz w okresie zimowym ze 2 pary rękawiczek, ciepły dres, no i buty

co do jedzenia to zależy od przedszkola każde ma inne reguły, u mnie w przedszkolu dzieci jedzą 3 razy dziennie o 8, 11:30 i 14:30, na środy dziecko musi mieć posiłek na cały dzień, bo to jest "dzień wycieczkowy", ale w pozostałe dni ten posiłek o 11:30 jest "od przedszkola" ale ciepły posiłek jest tylko raz w tyg. reszta dni to kanapki , więc jeśli chodzi o posiłek trzeba już się w konkretnym przedszkolu dowiadywać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
jezeli dziecko pije z butelki lub kubka niekapka to tez warto miec swoj ... i wszystko podpisane, badz naklejone nalepkami... zamowic mozesz tutaj: www.navnelapper.no/ ja wybralam opcje ze 150 nalepkami mix.. tzn ze jedne sa na ubranka, spiwor... a inne np na kubek, smoczek, termos, wozek.. chyba, ze jest mozliwosc posiadania wozka z przedszkola... (ja kupilam drugi, zeby codziennie nie wozic swojego domowego... to po powrocie z wakacji okazalo sie, ze nasz jest z niewiadomego powodu polamany... teraz korzystamy z przedszkolnego i ani mi sie sni, zeby kupowac kolejny )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
arek fefefefe
(areczek88)
Wiking
Dzieki wielkie za odp, ale mam jeszcze jedno pytanie. Na stronie przedszkola napisane jest, ze dziecko przynosi ze soba dwa posilki, ma ktos pomysly jak te posilki maja wygladac??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
jogurt ,kamapki ,owoce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
co tylko dziecko lubi i co Ty chcesz dać dziecku, zależy ile dziecko ma lat, no starsze dzieci mają zawsze kanapki, naleśniki, czasem jakaś pizze , na śniadanie biorą płatki , jogurt , owoce warzywa twoje dziecko ty decydujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ja podaje moim corkom roznie... kanapke i do tego jakis owoc (malinki, jagody, jabluszko skrojone, winogrono), rodzynki, chrupki firmy Snack a Jacks (wbij w google to bedzie ich pelno )
do tego jak nie daje jogurt to np jogurt do picia z HIPP lub zamiennik owocowy www.hipp.no/index.php?id=23&cat=3&item=357

czasami kupuje im potetkaker lub robie nalesniki... bywaly dni ze ugotowalam jajeczko...

Mozesz dac dziecku co ci do glowy przyjdzie i w rozsadnych ilosciach oczywiscie cukierkow nie wolno podawac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok