Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3118 niezalogowanych)
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja słyszałam , że szczepionka kosztuje 100 nok , czyli nie dużo . Ale po wysłuchaniu wypowiedzi tej Pani profesor , zastanawiam się nad zaszczepieniem siebie i dzieci ?? Co Wy myślicie na ten temat ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Z tego co ja gdzies wyczytalem szczepionka jest z poprzedniego roku przeciwko ptasiej grypie.jest w fazie testow na swinska grype na ktora uodparnia w jakims stopniu dlatego firmy farmaceutyczne nie chca wziasc odpowiedzialnosci za skutki i efekty. I oto w zasadzie sie rozbija wszystko.W wiekszosci szczepionek lekarstw znajduja sie szkodliwe dla nas chemiczne substancje. Moze to zly przyklad ale czy chorzy na raka maja nie poddawac sie chemioterapi dlatego ze wyniszcza ona organizm??? Jezeli uwazasz ze jestes w srodowisku zagrozonym o duzym ryzyku albo twoj maz to warto sie szczepic ale jezeli wasze srodowisko jest w grupie niezbyt wysokiego ryzyka to tylko trzeba zwrocic uwage czystosc i kontakty dluzsze z obcymi ludzmi.Tak z mojego punktu widzenia.
w wypowiedzi pani profesor jest wiele luk jak zauwazylas a i ona sama uzywa okreslen typu wydaje sie,moze miec wplyw czy podobnych co jak na naukowca jest troszke nietedys.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
alma78 napisał:
Ja słyszałam , że szczepionka kosztuje 100 nok , czyli nie dużo .
Szczepionka NIC NIE KOSZTUJE ...
100 Nok płaci się za środki pomocnicze ...jak podajnik szczepionki , środek dezynfekujący , opatrunek ...
to są koszty tych 100Nok a w innych komunach nawet 50 Nok...

WSZAK jak idziesz do lekarza na konieczny opatrunek to za środki pomocnicze też płacisz i nie są one doliczane do karty -FRII-
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciej Kordas
(Patyk323)
Wiking
Mnie ciekawi po co ludzie robia szum na temat wirusa a/h1n1 ten wirus byl juz od dawna i ludzie umierali na grype co roku na calym swiecie a teraz jest wielki bum bo pademia grypy atakuje . to jest blad zawsze byla ta grypa tylko szczep grypy h1n1 z powiklaniami moze doprowadzic do zgonu , a szczepionka nie istnieje bo nikt sie pod nia nie podpisal i kazdy kto przyja szczepionke zrobil to na wlasne ryzyko poniewaz powoduje ona u niektorych ludzi skutki uboczne nawet zgon. A ta cala szopka z grypa ze zabija tyle ludzi to jest tylko wymysl mediow wczesniej ludzie tez umierali na grype tylko o tym sie nie mowilo a teraz maja sensacje z tego tak jak wczesniej z ptasiej grypy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
alma ja sie z dziecmi i mezem szczepilam , placilismy 50 kor , i szczerze to kazdy musi podjac decyzje sam ,ja jakbym miala sie szczepic jeszcze raz to tez bym sie zaszczepila , i takie wiadomosci typu zmarl po szczepionce wcale mnie nie przerazaja , bo to jest tak jak z plotkami , powiedz ze w niedziele bolala cie glowa to za dwa dni sie dowiesz ze mialas kaca po sobocie i bolala cie glowa, ile prawdy ze smierc tych osob nastapila po sczepionce nikt niewie, byc moze w panice ukryli jakis szczegol ktory ich by wyeliminowal ze zaszczepienia i taki byl skutek , niewiem , ale jak by to bylo az takie zle to nieszczepilo by sie tylu ludzi , a ze w polsce sie nieszczepia bo szczepionka jest zla to szczerze juz chyba kazdy powinien przywyknac ze na czym sie nieda wpolsce zarobic to zawsze jest zle , ale to kadego osobista sprawa jego zdrowie i jego portfel jak pisala Hilton
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
kami napisał:
allegro.pl/item806981114_maseczka_maska_...zt_w_opakowaniu.html

to juz chamstwo moim zdaniem

droga kami, to jest interes, dlaczego ma zarabiac tylko sprawca calego zamieszania czyli producent szczepionki?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
PEPCIA83 napisał:
alma ja sie z dziecmi i mezem szczepilam , placilismy 50 kor , i szczerze to kazdy musi podjac decyzje sam ,ja jakbym miala sie szczepic jeszcze raz to tez bym sie zaszczepila , i takie wiadomosci typu zmarl po szczepionce wcale mnie nie przerazaja , bo to jest tak jak z plotkami , powiedz ze w niedziele bolala cie glowa to za dwa dni sie dowiesz ze mialas kaca po sobocie i bolala cie glowa, ile prawdy ze smierc tych osob nastapila po sczepionce nikt niewie, byc moze w panice ukryli jakis szczegol ktory ich by wyeliminowal ze zaszczepienia i taki byl skutek , niewiem , ale jak by to bylo az takie zle to nieszczepilo by sie tylu ludzi , a ze w polsce sie nieszczepia bo szczepionka jest zla to szczerze juz chyba kazdy powinien przywyknac ze na czym sie nieda wpolsce zarobic to zawsze jest zle , ale to kadego osobista sprawa jego zdrowie i jego portfel jak pisala Hilton
pozdrawiam

zapoznaj sie z tym co tutaj pisalem:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/nasze_spr...nska_grypa_6,12.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ale prosze cie za 5 masek 24zł i dolicz do tego koszty przesyłki
a co do reszty to własnie wystarczy jak one sieja zament i zarabiaja na tym :/