Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przeprowadzka Norwegia pytania - Norwegia

Czytali temat:
(537 niezalogowanych)
2 Posty
Michal wl
(michalwl)
Wiking
Witam wszystkich..

Mam kilka pytań do czytelników tego forum zamierzam sie przeprowadzić do Norwegii , jestem ciekaw waszych spostrzeżeń wiec tak

Jakie miejsce polecacie do przeprowadzki
Jak wam sie tam żyje i jak wygląda standard życia
Co muszę zrobić i gdzie sie skontaktować jak będę na miejscu związane z praca i jak wygląda tam podatek
Średnie ceny wynajmu mieszkania 2 pokojowego i związane z tym podstawowe rachunków
Czy język angielski wystarczy na początek, będąc na miejscu zacznę naukę jeżyka
I czy ktoś możne podać przydatne stronki na których można szukać pracy
Mój zawód to spawacz 8letnie doświadczenie wiec sadze ze znajdę prace i będę mógł szybko sprowadzić rodzinę .Dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
popatrz tez na niderlandty tam lepiej placa za spoinowanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
michalwl napisał:
Witam wszystkich..

Mam kilka pytań do czytelników tego forum zamierzam sie przeprowadzić do Norwegii , jestem ciekaw waszych spostrzeżeń wiec tak

Jakie miejsce polecacie do przeprowadzki
Jak wam sie tam żyje i jak wygląda standard życia
Co muszę zrobić i gdzie sie skontaktować jak będę na miejscu związane z praca i jak wygląda tam podatek
Średnie ceny wynajmu mieszkania 2 pokojowego i związane z tym podstawowe rachunków
Czy język angielski wystarczy na początek, będąc na miejscu zacznę naukę jeżyka
I czy ktoś możne podać przydatne stronki na których można szukać pracy
Mój zawód to spawacz 8letnie doświadczenie wiec sadze ze znajdę prace i będę mógł szybko sprowadzić rodzinę .Dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich

lmgtfy.com/?q=jestem+leniem+i+nie+chce+m...informacji+o+norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Mogę powielać w podobnych wątkach?

Yatsek napisał:

lmgtfy.com/?q=jestem+leniem+i+nie+chce+m...informacji+o+norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
wysypało ich jak grzyby po deszczu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Gazety pisza glupoty, ze tutaj praca jak grzyby po deszczu rosnie. Wracaja z wielkiej Brytanii itp.
Gdzie ich runek pomiesci? Ofert pracy w Navie: ok 15 tys. na finn.nmo ok 20tys. Wiekszosc ofert sie pokrywa, stopa bezrobocia w Norwegii bodajze 3,2 % na 5 mln mieszkancow to ok. 160tys. ludzi szuka pracy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:
Gazety pisza glupoty, ze tutaj praca jak grzyby po deszczu rosnie.

Lepiej! Praca na ulicy leży. Pakują się w ciemno w samolot, przez tydzień roznoszą papiery, a pózniej ze łzami w oczach kupują lot do domu, mrucząc do siebie: "Przecież nie tak to miało wyglądać...!", pełni pretensji do świata.

Ostatnio sam doświadczyłem tego typu "zjawisk". Gdyby nie to, nie uwierzyłbym, że ludzie potrafią być tak nierozważni, delikatnie mówiąc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Michal wl
(michalwl)
Wiking
leży czy nie leży boicie się i tyle dla waszej wiadomości sporo czytałem na temat o który prosiłem o rade ,wiec użyłem google i forum ale jak zwykle polaczki pozakazuj ze sa polaczkami mało jest nas normalnych narka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
michalwl napisał:
leży czy nie leży boicie się i tyle dla waszej wiadomości sporo czytałem na temat o który prosiłem o rade ,wiec użyłem google i forum ale jak zwykle polaczki pozakazuj ze sa polaczkami mało jest nas normalnych narka

papa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
michalwl napisał:

hehehehehehehehe hahahahahahahahahaha hehehehehehehehehe hahahahahahahahahaah hehehehehehehe ahahahahahahahahaah ehheehehehehehehe ahahahahahahahaha

ufffffff hehehehe

aa przyjezdzaj wacpan, przyjezdzaj.....taaak, bo google i gazeta prawde ci powie.....nie to co ludzie mieszkajacy od wielu, wielu lat.....oni pojecia nie maja co sie dzieje, nie sluchaj ich....NIE! ....jedz...jedz...JEDZ...pakuj sie....kto nie ryzykuje ten nie ma.....

..ale zapisz sobie numer i adres do ambasady...bo jak juz nie bedziesz mial..to ci pozycza na powrot do domu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok