Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

staż w norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Magdalena Grzelak Oliwia CC Skowron Marcin (3368 niezalogowanych)
8 Postów
karolina stefaniak
(karolinka3505)
Wiking
witam, może ktoś wie na jakich zasadach norwescy pracodawcy przyjmują stażystów? jak długo może trwać staż, jak jest płatny, ile godzin dziennie się pracuje? jestem praktycznie po studiach, została mi obrona w wakacje, dostałam propozycję stażu w firmie geodezyjnej i nie wiem czy korzystać,
każda informacja się przyda, bo nie wiem na ten temat nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
karolinka3505 napisał:
witam, może ktoś wie na jakich zasadach norwescy pracodawcy przyjmują stażystów? jak długo może trwać staż, jak jest płatny, ile godzin dziennie się pracuje? jestem praktycznie po studiach, została mi obrona w wakacje, dostałam propozycję stażu w firmie geodezyjnej i nie wiem czy korzystać,
każda informacja się przyda, bo nie wiem na ten temat nic

W Norwegii nie ma stzau. Skonczylas studia to pracujesz.

Czasami niektorzy pisza o stazu oferowanym przez NAV, ale to nie jest to samo co ty masz na mysli. Jezeli osoba jest dlugo bezrobotna, to NAV probuje ja gdzies wepchnac i placi z ato dniowke, w nadzieji, ze ta osoba sie tam utrzyma na stale lub przynajmniej bedzie mogla napisac w CV - pracawalam pol roku w...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
karolina stefaniak
(karolinka3505)
Wiking
więc co dokładnie oznacza słowo "trainee"? czy to jest stażysta czy poprostu początkujący pracownik?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
karolinka3505 napisał:
więc co dokładnie oznacza słowo "trainee"? czy to jest stażysta czy poprostu początkujący pracownik?
Trainee to cos zupelnie nowego w Norwegii. Jeszcze kilka lat temu o tym sie nie slyszalo.
Zaklad ma niby mozliwosc przyuczenia cie do czegos specjalnego, co potrzebuje. Co za tym idzie dostaniesz pewnie swojego prowadzacego. I prawdopodobnie pensja bedzie nizsza.

Czyli w sumie mozesz faktycznie powiedziec, ze to staz.
Z tym, ze staz nie jest czyms obowiazkowym w Norwegii i mozesz sobie od razu znalesc stala prace bez uczestnictwa w programach trainee.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok