Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Utrzymanie w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
vbozov (3042 niezalogowanych)
5 Postów
Maja Raj
(jowi1)
Wiking
Witam jestem pielegniarka, od jakiegos czasu ucze sie norveskiego, chcialambym wyjechac przez firme pośredniczaca, ale caly czas znajomi, znajomi znajomych mowia o tym ze ciezko jest tam czegos sie dorbic bo zycie jest bardzo drogie, oplaty mieszkania. Czy firmy posredniczace duzo pieniedzy pobieraja?Da sie z tego cos odłożyc? Bede wdzieczna za jakies informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
PIOTR KKKKK
(SSHREKU)
Nowicjusz
A CO ZNAJOMI WYJECHALI I MOWIA ZE COEZKO???? PISANIE PITU PITU TO NORMALNE ,,,Z ZAZDROSCI ..OBYS TY NIE MIALA LEPIEJ OD NICH?
ZYCIE NIE JEST TANIE MISZKANIA NIE SA TANIE ,,,,,ALE ,,,,,NIE ZARABIASZ TAK JAK W POLSCE ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Maja Raj
(jowi1)
Wiking
Mowia ze teraz to nawet norwedzy nie żyja tam az tak zdobrze jak kiedys...zdaje sobie sprawe ze polakow tam przybywa caly czas. Nie chce zeby to byla na starcie spalona decyzja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Sebastian20 Sebastian20
(Puszczyk2009)
Wiking
jedz i nie słuchaj znajomych.prawda jest taka ze polak polakowi w norwegi to wróg.wiadomo ze tanio nie jest ale za to zarobisz konkretnie.pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
jak jesteś pielęgniarką z językiem to nie musisz przez pośrednika wyjeżdżać, sama sobie prace znajdziesz, możesz u nas nawet w Gol bo tutaj zawsze szukają pielęgniarek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jowi1 napisał:
Witam jestem pielegniarka, od jakiegos czasu ucze sie norveskiego, chcialambym wyjechac przez firme pośredniczaca, ale caly czas znajomi, znajomi znajomych mowia o tym ze ciezko jest tam czegos sie dorbic bo zycie jest bardzo drogie, oplaty mieszkania. Czy firmy posredniczace duzo pieniedzy pobieraja?Da sie z tego cos odłożyc? Bede wdzieczna za jakies informacje
wbij do glowki ze to tylko firma posredniczaca... dzis masz prace jutro nie... jakie to sa potracenia to akurat jest najmniej istotne.... najwazniejsze to mieszkac na swoim i szukac sobie innej pracy i nie trzymac sie w firmie swiadczacej uslugi pracy czasowej!!!!!!

a czy drogo??? no kurwa w przeliczeniu na zlotowki to zajebiscie drogo... ale na caly bak paliwa to pracuje kilka godzin a w PL to bylaby liczba wyrazana w dniach.... wiec przeliczajac to jest drogo... i dzieki temu mozna zwariowac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
SSHREKU napisał:
A CO ZNAJOMI WYJECHALI I MOWIA ZE COEZKO???? PISANIE PITU PITU TO NORMALNE ,,,Z ZAZDROSCI ..OBYS TY NIE MIALA LEPIEJ OD NICH?
ZYCIE NIE JEST TANIE MISZKANIA NIE SA TANIE ,,,,,ALE ,,,,,NIE ZARABIASZ TAK JAK W POLSCE ......

zmien otoczenie, bo zdaje sie ze przebywasz w złym towrzystwie.....

ja tam sie ciesze,ze ludzie w okół mnie maja pieniadze i stc ich na to samo co mnie, albo wiecej!
Jest przynajmniej z kim na piwo isc, jechac gdzies razem i spedzic bogaty weekend, badz fajne drogie wakacje : )
wiec nie pierdol, albo pisz we własnym imieniu!

KOlezanka dobrze pisze, bo dzis nawet norkom nie starcza do pierwszego, a my zyjemy kapke inaczej, bo potrafimy sami cos ugotowac, posrzatac sobie samemu, mamy mozliwosc zabrac z polszy miche,fajeczki kupic w promocji, a i wódeczka drogo nas nie kosztuje....
takze tylko dlatego nam sie opłaca tu byc i pracowac, bo tu pracowac i wydawac wszystko to zadną frajdą jest zycie od feriepenger do..... zwrotu podatku....
a tak własnie zyje 90% norków i kiedy im sie nózka powinie to zapierdalaja do nav i banku z płaczem.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...z

utrzymaniem

w norwegii,bywaja

problemy.szczegolnie z

utrzymaniem sie,prosto na nogach...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
Hotelik "robotniczy" gdzie masz wspolna łazienke i kuchnie,w malej miejscowosci okolo 2500nok,male mieszkanie okolo 4000nok plus prad(ok.500 do 1000nok za miesiac(jesli ogrzewanie jest na prad..jak nie to plus drzewo do kominka).Dojazdy,wyzywienie...zalezy ile i co jesz(najtanszy chleb 7nok.,mleko 17nok.,ziemniaki ok.10nok. za kilogram) i jak daleko trzeba dojezdzac(plus "bramki"(20-25nok. za przejazd)...Paliwo miedzy 12 a 14nok. za litr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Maja Raj
(jowi1)
Wiking
Na poczatku pomyslalam o tej firmie posredniczacej bo wiem ze na nikogo nie bede mogla tam liczyc i troche sie boje bo jestem dopiero w trakcie nauki tego jezyka... Oczywiscie jak najszybciej bede starala sie ''byc na swoim'' i nikomu nie placic dodatkowej kasy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok