Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca w soboty - Norwegia

Czytali temat:
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
Wie ktos moze czy jesli pracuje w soboty , a w zamian za to mam dzien wolny w tygodniu , to za prace w sobote powinni placic jakis dodatek czy normalna stawke godzinowa

w umowie nie mam okreslonych zadnych dni pracy w tygodniu , ze np od poniedzialku do soboty , tylko stawka godzinowa i 37,5 godz. w tygodniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
No to musisz pogadac z pracodawca, zalezy w jakim sektorze pracujesz, u mnie np nagodziny nie sa płacone ekstra, tlyko normalna stawka godzinowa, aczkolwiek, ,ozesz powiedziec ze nie chcesz pracowac wiecej, do tego sa dodatki godzinowe za weekendy, inna zaleznie od godziny która jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
pracuje w kantynie

czasami musimy robic w soboty , dostane wprawdzie dzien wolny w tygodniu, ale to nie to samo i wydaje mi sie ze powinni nam doplacac jakis dodatek za prace w soboty

tak mi sie przynajmniej wydaje , ale nie jestem na 100 % pewny

pewnie nie sa to duze pieniadze, ale nie chce mi sie po prostu zsuwac w soboty, a jak juz to za troche inne stawke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
powinny byc dodatki, zobacz na poprzednim lonie ile masz tego dodatku powinno byc wszystko wyszczególnione. Niestety, takie sa uroki pracy w gastronomii na całym świecie....zero wolnych weekendów....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
ale ja nigdy nie mialem dodatku za robote w soboty tylko nadgodziny jesli przepracowalismy wiecej niz 37,5 godz w tygodniu
nasz leder prawdopodobnie wysyla do ksiegowosci tylko liczbe godzin prepracowanych w miesiacu nie podajac ze byla to praca w soboty a ci tam na gorze tez o tym nie mysla i nie mamy zadnego dodatku sobotniego

ja wiem za tak dziala gastronomia, ale nie kantyny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
coz, pozostaje ci rozmowa z menago, spytanie sie jaki masz dodatek za soboty a jak powie ze nie ma to spytanie czy to zgodne z prawem....ja w kazdej pracy mialam dodatek w soboty. A raczej nie moze wysylac gołej godzinowki, chyba ze masz z gór ustaloną pensję za 37.7 godziny, bo ja mam dodatki w zwykly dzien po 18, po 22 itp itd, wiec golych godzin to nam malo wychodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Sebastian Cetnarowski
(sebastiancetnarowski)
Wiking
a co ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
kat ko
(dioniza01)
Nowicjusz
Jeśli za prace w sobotę dostajesz dzień wolny to ta praca z soboty nie wchodzi do nadgodzin.Gdybyś pracował cały tydzień plus sobota wtedy tak.Z drugiej zaś strony są branże,w których sobota lub niedziela jest normalnym dniem pracy pod warunkiem,że nie przekroczysz max.godzin pracy tygodniowo.Jednym słowem spytaj szefa lub współpracowników jak jest u was.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok