Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
GRZEGORZ SOBÓR Nicemarilyn mmxx . WANESA Jakub.k (8582 niezalogowanych)
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Avanti napisał:
www.finn.no/finn/job/fulltime/result?key...GORY=5406&sort=0

Moze moje wyobrazenie o zyciu w Norwegi mija sie z waszym, w takim razie prosze o opinie lub zimny prysznic. Pozdrawiam wszystkich Jakub

Chlopak pyta o opinie na temat kraju, a debil mu wysyla ofert pracy
Pomijajac fakt, ze wiekszosc wymaga fagbrev i norweskiego. Ci ktorzy zadowola sie angielskim wymagaja go w mowie i pismie.( nie tzw: dogadam sie po japonsku czyli jako tako)
fagbrev i chcec nauki! a do tego potrzebny jezyk. Nie ten w bucie.

Ale pomoglam, prawda? jestem z siebie dumna! Chuj, ze chlop nic nie zrozumie z tego linku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub D
(Kubanty)
Wiking
Marianek mam kot a o tym imieniu i wydaje mi sie ze bardziej ogarnia niz ty. Ciekawy jestem tega głowo od dymania i ogarniania czemu nie pracowales w HYDROBUDOWIE no bank bys nie dal sie wydymac i ustrzegl bys ich od bankructwa. Nawet ciebie moze kazdy wydymac ani sie nie kapniesz kiedy. Miej chlopie pierwsze wiedze nie tylko z dymania i ogarniania a wiesz mi ze najlepsza daja polscy przedsiebiorcy. Maniek powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub D
(Kubanty)
Wiking
Rozumie rozumie chłop bo jak sie tak czyta co po niektorych to widac ze chlop ze wsi wyjdzie ale z niektorych wies nigdy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Kubanty napisał:
Marianek mam kot a o tym imieniu i wydaje mi sie ze bardziej ogarnia niz ty. Ciekawy jestem tega głowo od dymania i ogarniania czemu nie pracowales w HYDROBUDOWIE no bank bys nie dal sie wydymac i ustrzegl bys ich od bankructwa. Nawet ciebie moze kazdy wydymac ani sie nie kapniesz kiedy. Miej chlopie pierwsze wiedze nie tylko z dymania i ogarniania a wiesz mi ze najlepsza daja polscy przedsiebiorcy. Maniek powodzenia.

moja tęga glowa nie ogarnia twego przesłania wodzu (!)

mógłbys po naszemu, jakos tak bardziej gramotnie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Miej chlopie pierwsze wiedze nie tylko z dymania i ogarniania a wiesz mi ze najlepsza daja polscy przedsiebiorcy. Maniek powodzenia.

Rozumiem, ze jestes przyzwyczajony do tego, ze w Polsce wiekszosc pracodawcow oszukuje, niemniej tutaj, jezeli bedziesz pracowal dla solidnej firma owa wiedza bedzie bezuzyteczna i w tym kontekscie Marian ma racje.

Wyrazenie "chlop" w tej formie nie mialo konotacji pejoratywnych, a jedynie uproszczenie rozumowania. Jezeli rozumiesz co jest w linku, to dobrze o tobie swiadczy. prawdopodobnie rozumiesz kontekst a to troche zbyt malo jak na ogloszenie o prace. Wiekszosc ludzi zna jezyki zgodnie z zasada pareto, niemniej jednak precyzyjne tlumaczenie pozwoli uniknac nieporozumien. Jezeli jednak nie chcesz korzystac z rad tych ktorzy wyssali wszystko z tego kraju, to zawsze mozesz sie wylogowac.

Ja popieram Alexa. Przyjedz sam, rozejrzyj sie, ocen i zdecyduj.
tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Niestety,a po pierwszym poście miałem nadzieję że jednak co dziesiąty z pytających o prace,może zrobić to normalnie.
Bańka jednak prysła już w drugim poście Kubantego,który w nim odpisał,cytuję;
- "no tak,zakichane polaczki,siedzą tam sobie od lat,wyjechali w dobrym czasie i teraz udają cwaniaczków,a powody do wyjazdu mieli pewnie żadne,nie tak jak ja,ja,ja..."

Zapytaj jeszcze o coś,na pewno dostaniesz miłą odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Witki opadają...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub D
(Kubanty)
Wiking
Dziekuje wszystkim za informacje ale widze ze nie ma sensu ciagnac tematu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub D
(Kubanty)
Wiking
Cytaty raczej powinny byc oryginalne a nie wlasnego autorstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok